Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 15 sep 2016 - Anul XXI, nr. 216 (6329)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


E clar: nu-s hoţi!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În general, nu mă preocupă arbitrajele decât în măsura în care sunt chiar catastrofale sau excepţionale, deşi în această ultimă categorie realizările sunt rarissime, întrucât e greu să reuşeşti să duci un meci, chiar dacă fără faze pe muchie de cuţit, fără greşeală până la capăt. Pornesc, aşadar, de la premisa că a greşi este omeneşte, iar un arbitru care comite câteva erori pe parcursul celor 90 de minute are toată înţelegerea din partea mea. Există însă situaţii în care oricât de generos şi de tolerant ai fi sau ai vrea să fii, nu poţi totuşi să nu te întrebi dacă ăia puşi să împartă dreptatea pe teren, echivalentul judecătorilor din tribunale, nu sunt totuşi grav bolnavi sau mânjiţi de-a dreptul. Nu discut aici despre cazurile cu adevărat disperate, cum este cel al junelui Avram, devenit arbitru printr-un lanţ de falsuri comise de tat-su pe când era mai marele peste "ho-ţiii, ho-ţiii!", cum îi alintă tribunele când nu vor să recurgă la vocabularul infinit mai vulgar, dar pe deplin adecvat, care li s-ar cuveni borfaşilor cu fluier sau steag. Aşadar, faptul că Avram arbitrează este un furt în sine, pentru care există explicaţii. Inexplicabil este însă cum de i se încredinţează meciuri chiar de fotbal, cum a fost cel în care se întâlneau cele mai bune două echipe, cu acte, din România, Astra şi Steaua. Aşa că nu poate să mire pe cineva faptul că a avut loc la un moment dat o bătaie generală, generată de una din numeroasele decizii complet aiurea ale fraudulosului, de mirare fiind doar faptul că nu s-a lăsat şi cu moarte de om. Nici n-am apucat bine să ne liniştim după asta, că ne fu dat să asistăm la o nenorocire şi mai mare, produsă la Târgu Mureş, unde un alt neisprăvit, al cărui nume nici nu mai merită amintit, care a reuşit să anuleze din fluier cel mai corect, valabil şi regulamentar (că nu-mi mai ajung pleonasmele!) gol înscris anul acesta pe stadioanele de pe toată planeta. Golul a fost atât de curat, încât unul dintre păgubaşi, un fundaş de la ASA, a şutat cu necaz mingea înapoi în propria-i plasă, după ce aceasta revenise în teren, în semn de dezgust faţă de golul primit de apărarea mureşeană în frunte cu el însuşi. Peste doar o secundă, spre uluirea sa, fluieraşul a găsit o altă rezolvare: gol anulat pe motiv de... habar n-am. Şi nici fluieraşul, sunt absolut convins. Pe hoţi îi "citeşti" imediat, că se vede. Ăsta despre care vorbesc, nu de hoţ a fluierat aşa, ci de prost. De necalificat. De maimuţoi care habar n-are ce-i fotbalul, dar împarte dreptatea printre fotbalişti. Oriunde în lume, după aşa o chestie, ar fi fost exclus din arbitraj. La noi, mă aştept să fie delegat la proximul Steaua - Astra.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului E clar: nu-s hoţi!.
 Vizualizări articol: 1299 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
E clar: nu-s hoţi!5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei