Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 sep 2015 - Anul XX, nr. 208 (6020)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Cât timp ne mai minţim?

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O sumă de evenimente din ultima vreme, în care au fost implicaţi sportivi români, m-a pus serios pe gânduri. Ideea e că între ceea ce vedem în direct şi ceea ce spun în legătură cu performanţele tocmai cei direct implicaţi, sportivii şi oficialii, dar şi o importantă parte a presei, e o diferenţă enormă: este diferenţă dintre bunul-simţ comun, al meu şi al dv, pe de o parte, şi tupeul fără seamăn al celor care cel mai adesea câştigă bani buni fără a produce nimic. Vreţi exemple? Avem, vorba operei clasice, căcălău, Măria Ta! Bunăoară, paraziţii din fotbal, dintre care o consistentă majoritate pare să nu aibă nimic în comun cu nobila activitate, ne terorizează de ani întregi cu golănia aia conform căreia "nu avem loc la masa bogaţilor". Prin asta, ni se explică, pentru cine-i nu fraier, ci de-a dreptul idiot (aşa cum ne consideră cei despre care am amintit) şirul de eşecuri care pare fără sfârşit. În acest timp, ţări mai sărace, dar unde bunul-simţ nu e mort şi-ngropat ca la noi, de pildă Islanda, şi-au văzut de treabă, reuşind acum, în 2015, performanţe neverosimile: Islanda e lider într-o grupă chiar infernală, din care Olanda se pare că nu prinde nici barajul! Cum dracu' de Islanda încape la "masa bogaţilor", iar România nu? Chiar dacă ne calificăm şi noi, asta nu schimbă abordarea. Vă dau şi alt exemplu: atletismul, în care la Mondialele de la Beijing, pe locul 1 pe naţiuni s-a clasat... Kenya!!! Iar noi am prins o singură finală, în care un şchiop s-a calificat degeaba! O fi Kenya ţara aia bogată care nu ne primeşte la masa ei!? Sau mai degrabă o fi vorba de lene, dezinteres, altfel spus, nesimţire? Care nesimţire a umplut şi bărcile de canotaj, şi ringul de box, şi... cam tot ce-i sport. Masa bogaţilor? Aiurea: e vorba de masa adevăraţilor sportivi, care au talent, dublat de pasiune şi înmiit de muncă, muncă şi iar muncă. Şi ce dracu' ar putea căuta un sportiv român la masa celor care muncesc!?

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cât timp ne mai minţim?.
 Vizualizări articol: 1241 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Cât timp ne mai minţim?5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei