Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 10 nov 2014 - Anul XIX, nr. 262 (5771)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Adaptabil, mai puţin şi deloc

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În perioada de transferuri din vară, urmare în cazul unora a prestaţiilor de la campionatul Mondial, câteva nume importante în fotbalul internaţional şi-au schimbat echipele. Sigur că în cazul celor cu preţ mare, doar puţine echipe îşi permit asemenea achiziţii, cam aceleaşi de fiecare dată. Nu ştiu cât de mult poate decide fotbalistul asupra ofertei care i s-ar părea cea mai convenabilă. Cred că el este ultimul în ordinea importanţei, tranzacţia făcându-se de regulă împotriva dorinţei sale. Aşa se face că aflăm de transferuri la care nici măcar nu ne-am fi putut gândi, cum au fost, de exemplu, plecările lui Ozil sau Di Maria de la Real. Şi unde? Tocmai în fotbalul britanic, unde e nevoie de orice, mai puţin de imaginaţie şi tehnică excepţională, cum e în cazul celor doi. Aş putea spune că şi britanicii se adaptează la fel de greu la restul lumii, fiind puţine exemple de fotbalişti britanici perfect integraţi. Nici măcar Beckham, la data când părăsea Manchester pentru Real, n-a reuşit cu adevărat să se adapteze în mecanismul Real-ului, nici atunci, nici măcar vreodată în cei câţiva ani petrecuţi acolo. Parcă nici Bale nu-i tocmai acasă, deşi a avut câteva realizări absolut senzaţionale. Dar fiţi atenţi: în cele câteva săptămâni cât a lipsit, fiind accidentat, zău că Real a jucat mai bine. Ba chiar, în acest timp, profitând de lipsa lui Bale, a reuşit să se acomodeze perfect la jocul echipei James Rodriguez, care la început părea şi el venit de pe altă planetă. Un caz aparte în rândul inadaptabililor îl constituie cel al lui Fernando Torres. Pe când era doar puştiul-minune al lui Atletico, nici nu-mi imaginam că nu va monopoliza Balonul de Aur pentru ani buni. Ajuns în Anglia, a făcut câteva sezoane proaste la o mare echipă, după care a fost vândut fără regrete la una la fel de mare. Eşec total şi aici. Culmea că astea l-au stricat atât de tare, încât nici la Naţionala Spaniei nu mai e convocat. Iar acum, ajuns la Milan, parcă e mai slab ca oricând. Păcat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Adaptabil, mai puţin şi deloc.
 Vizualizări articol: 1365 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Adaptabil, mai puţin şi deloc5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei