Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 24 dec 2008 - Anul XIII, nr. 302 (3983)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Selecţionata ideală a ziariştilor sportivi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
În Ajun, numai bun, un moment de fun! Musai cu pronunţie neaoşă ca să iasă rima. La sfârşit de an, presa în general, dar mai ales cea sportivă, ne bombardează cu tot soiul de ierarhii. M-am gândit că n-ar strica să ne imaginăm cum ar arăta selecţionata ideală a celor care se ocupă cu „fenomenul”, doar suntem o ţară de selecţioneri! Pe unii îi cunosc, pe alţii doar îi citesc, dar m-am străduit să-i tratez pe toţi, de la egal la colosal, imparţial. Mi-a ieşit o formulă extrem de ofensivă:

În poartă nu cunosc altul mai bun (de fapt, mai potrivit!) decât Robert Jugravu de la Curentul. E un fel de Carlos. Ba chiar Carlos Şacalul, pentru că îşi terorizează coechipierii cu intervenţiile sale gratuite (ca şi ziarul la care e legitimat). Iar şacalul ăsta e şi el un fel de câine…

Când toţi pleacă la atac (adică pe la turnee finale), Cătălin Tolontan rămâne să pună umărul. Chiar de i l-ar afecta reumatismul, ar continua încăpăţânat, precum Beckenbauer. Un führer al apărării!

TRU ar fi putut fi ambasador. La Londra! A rămas doar ambasador al jurnalismului sportiv românesc. Maestru în intervenţii acrobatice pentru preşedintele pe care îl venerează precum un fin naşul, nu poate fi decât Rădoi!

Aşa-i că Maldini e un fundaş minunat? Nu face el deposedări minunate, alunecările nu le bagă minunat?! Vorba Artanului de la uzina Timpuri Noi: O, totul e minunat, minunat… Comentariu ca Mihai Mironică n-are nimeni!

Radu Naum face paşi (din TVR!) în fault, se înalţă, (în)scrie. E Gaţu. Pardon, Gattuso!

Răzvan Boanchiş nu suportă fazele fixe, în principal cornerele! Prea bun pentru această naţională, îşi trăieşte gloria la echipa de club. E Cantona!

Adrian Georgescu este fantezistul echipei. Nu Hagi, că n-are demaraj în forţă, mai degrabă idealistul Dobrin, deci mereu cu capul sus.

Filigranistul este Andrei Bălan, un Baggio care strălucea mai mult în perioada Fiorentina (Sport Total), decât la Juventus (Libertatea). N-are codiţă, are şuviţă.

Specialist în Supravieţuiri, Radu Cosaşu a fost Pele, Maradona, Hagi şi Ozon “frizerul”. Acum e Ronaldinho şi se pregăteşte să fie Messi.

Andrei Vochin este metronomul, geometrul, statisticianul, sobrul echipei. Antrenorul din teren. Golgeter pe Camp Nou. Deci Cruijff.

Radu Banciu evoluează numai în atac, numai pe extreme. Sar aşchiile de pe peroneu când perorează. E tăios, e neînduplecat, e Lăcătuş, e Fiara!

Rezerve – toţi ceilalţi, cu unele… rezerve!

Antrenor – Horia Ivanovici, care nu poate fi decât Piţurcă. Uite aşa, fără motivaţie.

Medic – Marius Geantă. Chestiune de studii şi de echipament.

Preşedinte FRFH (Federaţia Română de Fotbal pe Hârtie) – Ovidiu Ioaniţoaia. Pentru abilitatea scriptică de a împăca şi capra şi varza, fără a-l uita pe lup, ba chiar având în vedere racul, broasca şi o ştiucă…

Preşedinte onorific – Cristian Ţopescu. E familiarizat cu astfel de posturi adecizionale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Selecţionata ideală a ziariştilor sportivi.
 Vizualizări articol: 1444 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Selecţionata ideală a ziariştilor sportivi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei