Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 6 dec 2008 - Anul XIII, nr. 288 (3969)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Cărămiziu, deci constructiv

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Orice am face, oricum am suci-o, omenirea nu va scăpa în veci de boala asta a scenaritei. Obsesia complotului care se urzeşte în umbră, iată un element strâns legat de „factorul uman”. Un arbitru desemnat să conducă un meci în ultima etapă din campionatul brazilian (de care depinde indirect soarta titlului) a fost schimbat cu un altul în preziua partidei, fără o explicaţie clară, dar în acelaşi timp fără a i se păta în vreun fel reputaţia arbitrului cu pricina. Ai fi bun, dacă n-ai fi rău, aşa că s-a desemnat un altul care vine mai de departe. De unde se poate trage concluzia că presiunea resimţită de arbitru este invers proporţională cu distanţa de parcurs! Bineînţeles, dacă federalii brazilieni şi-au imaginat că vor linişti apele, atunci s-au înşelat amarnic. Acum ei sunt cei luaţi la ochi pentru că au cedat... presiunii şi au luat această decizie neobişnuită! Dacă acum nimeni nu acuză făţiş, în funcţie de ce se va întâmpla la meciul respectiv, perdanţii se vor dezlănţui.

Câteodată, fotbalul tinde să devină un cazan aflat sub presiune, în care se amestecă de-a valma fotbalişti, conducători, arbitri, ziarişti, suporteri. Bine că au puncte critice diferite, căci dacă ar ceda toţi în acelaşi timp ar fi prăpăd. Dar iată şi exemplul opus, constructiv. Suporterii granata au adoptat o atitudine remarcabilă, neaşteptată chiar, într-un moment în care nimic nu pare a merge cum trebuie la clubul ale cărui culori le poartă cu mândrie (AC Torino). În primul rând au ţinut să contrazică un articol de presă, cu titlul „tifosi împotriva preşedintelui”. Iată ce titluri zic ei că ar fi fost mai aproape de adevăr: „suporterii granata îşi oferă ajutorul preşedintelui lor” sau „suporterii granata propun soluţii pentru ieşirea din tunel”. Ei precizează că nu contestă pe nimeni, nu vor să cadă capete, doresc să continue cu acelaşi antrenor, nu solicită preşedintelui să facă achiziţii scumpe în mercato di reparazione... Singura lor doleanţă este de a discuta pe marginea unei organizări mai bune a activităţilor din cadrul clubului, de a eficientiza colaborarea între diversele stafuri, de la juniori şi primavera până la echipa de seniori. Probabil că au suporterii nişte semnale despre orgolii şi rivalităţi în cadrul clubului. Oricum, impresionant, aşa-i? Nu şi pentru Mutu, care înscrie împotriva lui Toro chiar când închei aceste rânduri, băgând astfel în depresie „il popolo granata”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cărămiziu, deci constructiv.
 Vizualizări articol: 1067 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Cărămiziu, deci constructiv5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei