Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 26 ian 2015 - Anul XX, nr. 19 (5831)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Utilizarea de anticoncepţionale poate dubla riscul de cancer

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Utilizarea pe termen lung a metodelor contraceptive hormonale poate dubla riscul de cancer cerebral, potrivit unui studiu danez, dar cercetătorii au declarat că posibilitatea ca o femeie să sufere de această maladie este foarte mică în realitate, informează dailymail.co.uk.

Cercetătorii au folosit date colectate în Danemarca de la 317 femei suferind de gliom, un tip de cancer cerebral, şi de la 2.126 de voluntare sănătoase. Femeile aveau vârste cuprinse între 15 şi 49 de ani, deci destul de tinere pentru a utiliza anticoncepţionale.

Femeile care utilizaseră anticoncepţionale, un dispozitiv intrauterin cu eliberare de hormoni sau un sterilet aveau un risc cu 50% mai mare de a suferi de cancer cerebral decât cele care nu au folosit o astfel de metodă contraceptivă.

Diferenţa de risc a crescut la 90% pentru femeile care au folosit anticoncepţionale pentru cinci sau mai mulţi ani.

Contraceptivele exclusiv pe bază de progestogeni au prezentat cea mai mare asociere cu gliomul, crescând riscul de îmbolnăvire de aproape trei ori.

În ceea ce priveşte tipurile de cancer, riscul cel mai mare era legat de apariţia glioblastomului multiform, cea mai agresivă formă de tumoare cerebrală primară.

"Este important să plasăm această creştere aparentă a riscului în context", a spus cercetătorul şef David Gaist, doctor care lucrează la Spitalul Universitar Odense şi la Syddansk Universitet (Universitatea Danemarcei de sud, n.r).

"În cadrul grupului femeilor aflate la vârsta reproducerii, inclusiv al celor care folosesc contraceptive hormonale, s-ar putea anticipa că cinci femei la suta de mii vor suferi de gliom în fiecare an, potrivit Registrului Oncologic Danez. Deşi am descoperit o legătură statistică puternică între contraceptivele hormonale şi riscul de cancer cerebral, o evaluare a riscurilor versus beneficii va continua să favorizeze utilizarea anticoncepţionalelor hormonale în cazul persoanelor eligibile", a explicat David Gaist.

Studiul a fost publicat în revista British Journal of Clinical Pharmacology.

Descoperă.ro

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Utilizarea de anticoncepţionale poate dubla riscul de cancer.
 Vizualizări articol: 1291 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Utilizarea de anticoncepţionale poate dubla riscul de cancer0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei