Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 4 oct 2014 - Anul XIX, nr. 231 (5740)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Brăţările Rainbow Loom falsificate ar putea fi cancerigene. 20 de milioane au fost deja confiscate la Milano

Firele elastice multicolore din care copiii şi adolescenţii împletesc brăţări - un hobby la modă - pot fi periculoase, dacă acestea sunt falsuri aduse din China, autorităţile italiene confiscând deja zeci de milioane de astfel de brăţări după ce testele au relevat că sunt cancerigene.

Autorităţile din oraşul italian Milano au confiscat aproximativ 20 de milioane de brăţări colorate fabricate în China, pe fondul suspiciunilor că sunt făcute din materiale toxice, care pot provoca boli cancerigene în reacţie cu transpiraţia, relatează site-ul postului RAI News. Autorităţile italiene au făcut percheziţii în cinci depozite aparţinând comunităţii chineze din Milano.

De asemenea, trei femei de afaceri de origine chineză au fost amendate cu suma totală de 40.000 de euro. Poliţia milaneză a sesizat şi Agenţia italiană a vămilor, pentru a cerceta modul în care au fost importate brăţările, precum şi Agenţia fiscală.

Investigaţia a fost lansată după sesizări făcute de cetăţeni şi după monitorizarea produselor vândute în Italia. Este vorba de al doilea caz din Europa care vizează brăţările elastice, după o anchetă similară în Marea Britanie.

Produsul original este realizat de compania americană Rainbow Loom, preţul de vânzare fiind de aprozimativ 4 euro, în timp ce varianta contrafăcută costă doar 80 de eurocenţi.

De altfel, pe site-ul Rainbow Loom există un avertisment legat de produsele contrafăcute, disponibile atât în magazine, cât şi pe site-uri. Acestea nu sunt sigure pentru copii, nu au fost testate conform standardelor de siguranţă a jucăriilor, pot conţine substanţe periculoase şi sunt de calitate inferioară.

"Inventatorul" firelor colorate este Cheong Choon Ng, un imigrant malaezian de origine chineză care a venit în SUA în 1991, la Wichita State University, unde a devenit inginer mecanic. Ideea i-a venit după ce a văzut-o pe fiica sa cea mică făcând brăţări din cauciuc. Brăţările lui colorate au devenit populare în zonă, iar fiica sa i-a sugerat să le vândă. Cheong Choon Ng a petrecut şase luni pentru a concepe kit-ul de realizare a brăţărilor şi 28 de variante diferite ale acestora. Fratele şi nepoata sa au dat numele Rainbow Loom.

Destinate copiilor de 8-14 ani, brăţările Rainbow Loom au devenit populare în taberele de vară şi în cluburi în 2013. În octombrie 2013 Rainbow Loom avea pe canalul său de YouTube 66 de tutoriale şi aproape 4 milioane de accesări.

Brăţările colorate Rainbow Loom au fost în top 3 cele mai populare jucării ale lui 2013 la Cyber Monday Awards şi cea mai căutată jucărie pe Google.

În turneul în Noua Zeelandă din 2014, ducesa de Cambridge a fost văzută purtând o brăţară Rainbow Loom.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Brăţările Rainbow Loom falsificate ar putea fi cancerigene. 20 de milioane au fost deja confiscate la Milano.
 Vizualizări articol: 1694 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Brăţările Rainbow Loom falsificate ar putea fi cancerigene. 20 de milioane au fost deja confiscate la Milano1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei