Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 10 feb 2014 - Anul XIX, nr. 31 (5540)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Secretele unei căsnicii de succes

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Numărul divorţurilor din România creşte anual şi cea mai mare rată a divorţurilor se înregistrează în mediul urban. Specialiştii susţin că există două cauze care ar provoca rupturile de căsnicii: neînțelegerile din cuplu și infidelitatea.

Rata divorțurilor ar putea fi însă diminuată dacă ambii soți ar ține cont de o serie de principii de bază care duc la o căsnicie de succes. O căsnicie de succes înseamnă de fapt armonie în cuplu, înseamnă găsirea acelui echilibru emoțional care susține relația dintre cei doi soți.

Echilibrul vine atunci când ambii soţi privesc în aceeaşi direcţie, decid împreună, găsesc împreună soluţii şi se completează unul pe celălalt. Compromisurile trebuie să vină din ambele părţi, la fel şi ideile. Ambiţia şi orgoliul sunt două caracteristici care nu sunt benefice într-o căsnicie. Fiecare partener trebuie să lase garda jos şi să gândească ţinând cont şi de opinia celuilalt. Respectul este un alt element extrem de important într-o căsnicie. Vorbim aici atât de respectul de sine cât şi despre respectul faţă de partener.

Cinci paşi esenţiali pentru o căsnicie de succes

 

1. Nu aşteptaţi totul de la partenerul vostru

În multe dintre căsnicii există un conflict permanent. Conflictul este de fapt cauzat de frustrările interioare ale fiecărui partener. De unde vin însă frustrările? Concret, frustrarea se formează atunci când așteptările un partener nu sunt satisfacute. Cuplurile fericite au așteptări realiste cu privire la relaţia lor, nu-şi formează în propria minte diverse scenarii şi-şi acceptă partenerul cu bune şi cu rele.

 Sfat practic. Scrie împreună cu partenerul tău două dintre cele mai importante aşteptări pe care le aveţi unul de la altul. Această activitate simplă permite cuplurilor de a vedea ce este important pentru celălalt. Dacă partenerul nu cunoaşte așteptările dumneavoastră, cum poate el să le îndeplinească?

 

2. Oferirea unor stimulente sau a unor compromisuri

Afecţiunea poate fi considerată cheia fericirii într-o căsătorie. Afecţiunea poate fi dăruită, atât prin cuvinte, cât şi prin gesturi. Este la fel de simplu ca a spune “te iubesc” sau ca a spune “tu ești prietenul meu cel mai bun.”. Există multe tipuri de comportamente afective. Câteva exemple ar fi: florile dăruite partenerei în semn de recunoştinţă, cafeaua de dimineaţă la pat, un mesaj pe telefon prin care să o înveseleşti sau un email în care să-i propui diverse acivităţi pe care să le faceţi împreună sau pur şi simplu un e-mail în care să-i spui că ţi s-a făcut dor la serviciu de ea. Bineînţeles că aceste gesturi trebuie să vină din ambele părţi pentru că la căruţă trebuie să tragă doi.

Sfat practic. Arată-i partenerului tău un gest de afecţiune pe zi pentru a păstra căsnicia fericită.

 

3. Discuţii zilnice pentru o mai bună comunicare

Cele mai multe cupluri vor spune că în căsnicia lor există comunicare. Comunicarea menţine de altfel “gospodăria” . În acest sector al comunicării zilnice intră şi discuţiile despre plata facturilor, cumpărarea alimentelor, etc. Însă acest tip de comunicare creează rutină, încercaţi să abordaţi şi alte subiecte.

Există însă şi un alt tip de comunicare, aşa numita comunicare emoţională prin care se ajunge la cunoaşterea lumii interioare a partenerului tău. Când eşti cu adevărat fericit, înţelegi care sunt trăirile partenerului.

Soții sau soțiile care preferă să nu discute despre problemele lor interioare nu vor face decât să-și croiască un drum care va duce la degradarea căsniciei. Relaţia trebuie să fie din ce în ce mai deschisă pentru ca şi comunicarea să fie din ce în ce mai bună. Dacă problemele interioare sau sociale ale fiecărui partener vor fi considerate de fiecare dată importante, indiferent de natura lor, atunci va fi mai simplă rezolvarea neînţelegerilor.

Sfat practic. Exersează regula de 10 minute: În fiecare zi vorbeşte cu partenerul tau pentru cel puțin 10 minute despre orice altceva înafară de muncă şi  familie.

 

4. Faceţi schimbări în căsnicia voastră

Fiecare căsnicie ajunge la un moment dat într-o perioadă de cumpănă. Schimbările pot ajuta în astfel de situaţii. O modalitate de a implementa schimbarea este de a adăuga ceva nou, un pic de sare şi piper care să vă facă să vă redescoperiţi partenerul.

Sfat practic. Pentru a reduce plictiseala și pentru a păstra prospeţimea căsniciei, schimbați rutina. De exemplu, în loc de a merge la același restaurant găsiţi un restaurant exotic din oraş, schimbaţi locul unde vă petreceţi vacanţa sau, mergeţi împreună cu partenerul la un curs de dans. O strategie este să faceţi o activitate care să vă ofere un val de entuziasm şi de speranţe.

 

5. Păstrați un echilibru în ceea ce priveşte cheltuielile

Într-o căsnicie, cheltuielile se impart la doi pentru că banii care intră în casă vin din eforturile amândurora. Cu cât veţi fi mai echilibraţi şi cumpătaţi amandoi din acest punct de vedere, cu atât va fi mai bine pentru căsnicie. Comunicarea este cheia. Nu trebuie să vă ascundeţi cheltuielile faţă de partener. Important este să fiţi deschişi şi să cheltuiţi atât cât vă permite buzunarul.

Sfat practic.  Puneţi lunar pe hârtie toate cheltuielile pe care le aveţi. În acest mod veţi menţine echilibrul financiar.

 

Concluzie

O căsnicie fericită şi de succes în acelaşi timp trebuie să fie centrată pe aspectele pozitive ale cuplului. Aşadar, este important să se întărească ceea ce deja merge bine. Acest lucru crește capacitatea unui cuplu de a reduce aspectele negative din căsnicia lor.

Oana Ciornia 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Secretele unei căsnicii de succes.
 Vizualizări articol: 1691 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Secretele unei căsnicii de succes0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei