Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 11 ian 2014 - Anul XIX, nr. 6 (5515)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Dezvoltare personală

Gândirea pozitivă – un stil de viaţă

Auzim peste tot în jurul nostru spunându-se „gândeşte pozitiv”. De multe ori le percepem doar ca pe nişte cuvinte binevenite în momente de tristeţe ori de criză dar nu lăsăm loc nici unei continuităţi în adâncul conştiinţei noastre. Si rău facem … Haideţi să vedem puţin ce rezonanţă imensă au în Univers gândurile noastre, fiindcă legea atracţiei universale e valabilă, oricare ar fi energia despre care vorbim. Este evident că lucrurile asemănătoare se atrag, aşa că dacă semnalul nostru va fi unul pozitiv, ecoul său va fi întocmai, iar dacă mesajul trimis de noi va fi plin de ură, invidie, ori alt sentiment negativ nu ne putem aştepta ca ce primim să se înscrie în altă notă. Desigur că pentru a desluşi acest lucru ne trebuie ani şi ani de experienţe şi relaţii interumane ca să găsim această minunată cheie de succes.

 

Transformare radicală

În acest context îmi amintesc de o întâmplare din şcoala generală când nu mai puteam scăpa de răutăţile unui coleg de clasă ce avea o atitudine mizerabilă faţă de toată lumea. Cred că problema lui provenea dintr-o lipsă de educaţie şi din familia dezorganizată din care făcea parte. Mă enerva zilnic, ripostam şi eu dur, nu mai găseam nici o cale viabilă de comunicare şi conflictul părea că va dura la nesfârşit. I-am povestit mamei mele despre această problemă şi m-a învăţat ca de a doua zi să-mi schimb total atitudinea faţă de el : să-i zic că suntem colegi, că trebuie să ne ajutăm, că putem vorbi frumos, că vreau să uit şi să iert toate lucrurile urâte pe care le-a spus şi făcut.

I-am urmat sfatul întocmai deşi eram puţin cam neîncrezătoare că va da roade. Rezultatul a fost însă uluitor şi rapid: a rămas „mască”, parcă era alt om şi din acel moment atitudinea lui faţă de mine s-a schimbat radical, nu-i venea să creadă că există măcar un coleg care îl înţelege şi nu mai aruncă cu pietre în el. Consecinţele au fost bune : îl ajutam apoi la teme, făceam schimb de timbre şi de cuvinte frumoase. Aceasta a fost prima mea lecţie de gândire pozitivă şi cât de recunoscătoare îi sunt mamei mele pentru acest episod ! A lăsat o urmă şi a pus o temelie solidă la transformarea mea în adult.

Ca fapt divers, vă mai spun că respectivul coleg este acum şef de departament într-o multinaţională, şi când ne mai revedem facem un haz teribil de şicanele din copilărie…

 

Legea atracţiei şi rezonanţa gândurilor

Povestioara aceasta v-a înfăţişat la modul cel mai viu cum lucrează legea atracţiei şi rezonanţa gândurilor noastre, iar dacă ar fi să teoretizăm puţin lucrurile, iată care ar fi coordonatele principale ale unei atitudini pozitive ce ne poate aduce numai bine în viaţă:

Dacă vrem să schimbăm ceva în propria viaţă trebuie mai întâi să schimbăm frecvenţa gândurilor noastre;

Gândurile noastre prezente influenţează decisiv acţiunile noastre viitoare ;

Se pare ca nimic nu se întâmplă în viaţa noastră daca nu creăm energia potrivită pentru acest lucru şi dacă nu chemăm binele dorit prin gânduri persistente ;

Amintirile ce ne fac plăcere, natura, prietenii, hobby-urile, muzica preferată, rugăciunea, sau orice altceva ce simţim că ne este constant drag sunt pârghii vitale ca să schimbăm frecvenţa senzaţiilor rele cu cea a lucrurilor bune, pozitive. Fiecare trebuie să-şi creeze singur astfel de pârghii şi să apeleze cu încredere la ele când se află în suferinţă, ori este trist şi lipsit de speranţă;

Este recunoscut faptul că sentimentul iubirii are frecvenţa cea mai înaltă pe care o putem emite noi oamenii şi cu cât aceasta este mai mare şi sinceră cu atât mai mare va fi puterea pe care o putem folosi;

Când îndreptăm dorinţe către Univers este de fapt momentul când ne lămurim pe noi înşine despre ce ne dorim de fapt, iar când sufletul şi mintea converg spre acelaşi ţel, realizarea este şi mai aproape;

 

Folosiţi cât mai rar cu putinţă cuvântul „NU” !

Creionaţi-vă în minte cum aţi dori să arate următoarea zi, şi în felul acesta aţi reuşit şi o organizare dar şi să trimiteţi în univers coordonatele ca micile sau marile voastre încercări să fie trecute cu brio.

Căutaţi să folosiţi cât mai rar cu putinţă cuvântul „NU” ! Înlocuiţi-l mereu cu o formulă de exprimare mai blândă, mai împăciuitoare, care să lase loc de aşezare a lucrurilor în acord cu armonia universală.

Odată ce am dobândit acest minunat privilegiu, de a reuşi să gândim pozitiv trebuie să folosim mecanismul în toate compartimentele vieţii : în carieră, în relaţiile interumane, faţă de partenerii noştri, în prevenirea şi tratarea oricăror afecţiuni, în munca noastră de zi cu zi.

Cu cât înţelegem mai repede aceste adevăruri, cu atât vom avea parte de o viaţă mai lungă trăită frumos care să ne împlinească şi să ne dezvăluie menirea noastră în trecerea prin această lume.

Ruxandra DAVID – despresucces.ro

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gândirea pozitivă – un stil de viaţă.
 Vizualizări articol: 1574 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Gândirea pozitivă – un stil de viaţă5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei