Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 31 dec 2013 - Anul XVIII, nr. 302 (5509)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Expoziţii dedicate reginei Maria şi Palatului Poștelor, în aer liber, la MNIR

Două expoziţii inedite dedicate reginei Maria a României, respectiv Palatului Poștelor pot fi vizitate la Muzeul Național de Istorie a României (MNIR), fiind amplasate, pentru prima dată, în aer-liber, pe terasa dinspre Calea Victoriei a instituţiei.

Potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX, în aceste zile de sărbătoare Muzeul Național de Istorie a României a pregătit două frumoase "cadouri" vizitatorilor săi. Este vorba de două expoziții foto-documentare, amplasate, pentru prima dată, în aer-liber, pe terasa dinspre Calea Victoriei.

Prima expoziție - "Maria. Regina..." este dedicată celei care a fost, fără îndoială, una dintre cele mai importante personalități feminine ale istoriei moderne a României: regina Maria. În anul 2013 s-au împlinit 75 de ani de la trecerea în neființă a celei care a fost supranumită, pe drept cuvânt, "Mama Răniților" sau "Regina-Soldat".

Expoziția cuprinde imagini sugestive, ce reflecta întreaga viață a Reginei Maria. Vizitatorii vor descoperi frânturi din copilăria prinicipesei Maria de Edinburgh, momente din perioada în care Maria a fost principesă de coroană a României, activitatea de soră de caritate a Suveranei în timpul Primului Război Mondial sau aspecte de la Încoronarea de la Alba Iulia, din 1922. De asemenea, publicul o va putea descoperi pe regina Maria în mijlocul familiei sale (alături de soț, copii, nepoți) sau împreună cu alte capete încoronate ale Europei. Cei interesaţi vor putea afla, din imagini sugestive, despre pasiunile reginei Maria - de la bijuterii și cărți, până la flori și animale și o vor regăsi în ipostaze interesante la reședințele de la Cotroceni, Bran sau Balcic.

Ce-a de-a doua expoziție - "O clădire simbol: Palatul Poștelor/ Muzeul Național de Istorie a României" - este dedicată clădirii care adăpostește instituția MNIR și prefigurează aniversarea a 120 de ani de la începerea lucrărilor de construcție a Palatului Poștei (1894).

Expoziția oferă vizitatorilor informații nu numai despre modul în care au fost luate deciziile privind construcția noului sediu al Poștei și cum s-au desfășurat lucrările la acest impunător edificiu, dar și despre "transformarea" sa în muzeu național de istorie.

Informațiile sunt susținute de imagini inedite din patrimoniul MNIR şi de la Arhivele Naționale: fotografii de la sfârșitul secolului al XIX-lea care surprind aspecte din timpul lucrărilor la fundația clădirii sau echipele de arhitecți și ingineri care au lucrat aici, planuri originale cu semnătura coordonatorului proiectului - arhitectul Alexandru Săvulescu, cărți poștale și fotografii cu clădirea Palatului Poștelor și împrejurimile sale, hărți ale Bucureștiului cu amplasamentul edificiului sau imagini din sălile de expoziție, după ce clădirea a devenit sediu al Muzeului Național de Istorie a României.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Expoziţii dedicate reginei Maria şi Palatului Poștelor, în aer liber, la MNIR.
 Vizualizări articol: 2208 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Expoziţii dedicate reginei Maria şi Palatului Poștelor, în aer liber, la MNIR5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei