Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 23 dec 2013 - Anul XVIII, nr. 299 (5506)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cum să te eliberezi fără efort de stresul zilnic în perioada sărbătorilor

Perioada de dinaintea sărbătorilor este o sursă suplimentară de stres, însă există o serie de metode simple, care ţin de un stil de viaţă sănătos, ce pot elimina anxietatea zilnică şi îmbunătăţi fără efort starea de spirit, informează huffingtonpost.com.

 

- O porţie sănătoasă de râs în fiecare zi

S-a demonstrat că râsul eliberează de stres, stimulează circulaţia sangvină, relaxează muşchii, întăreşte sistemul imunitar şi alină durerea, scrie site-ul huffingtonpost.com.

 

- Practicaţi regulat un sport

Într-un studiu efectuat pe şoareci, cobaii care făcuseră mişcare au arătat un nivel de anxietate mai redus decât ceilalţi, când au primit brusc o baie rece, fapt ce arată că creierul este mai bine pregătit să facă faţă stresului dacă organismul a avut parte de mişcare. Exerciţiile fizice practicate regulat contribuie la relaxare şi îmbunătăţesc tonusul organismului.

 

- Ascultaţi muzica preferată

Numeroase studii au demonstrat efectele terapeutice ale muzicii, iar dacă, în plus, ascultaţi şi piesele preferate, efectele benefice se dublează.

 

-  Evitaţi factorii de stres

Nu vă place aglomeraţia? Atunci nu vă faceţi cumpărăturile de Crăciun sau Revelion sâmbăta după-amiază.

Şi, de aici înainte, nu trebuie să vă mai simţiţi vinovaţi pentru faptul că evitaţi persoanele care nu vă sunt simpatice sau că nu faceţi conversaţie cu toţi colegii de birou.

 

- Gândiţi pozitiv

Exerciţiile de autoliniştire - de exemplu, rostirea unor mantre precum "Totul va fi în ordine" şi "Voi lua acest examen" - reduc anxietatea şi sporesc şansele de reuşită, setând creierul pentru succes.

 

- Odihniţi-vă suficient

Un program de somn regulat protejează împotriva bolilor de inimă, de cancer şi de alte probleme cronice de sănătate şi vă menţine activ pe parcursul zilei.

 

- Organizaţi-vă eficient timpul

Planificaţi-vă sarcinile cu atenţie, gândindu-vă cât timp trebuie să acordaţi fiecărui obiectiv, în ordinea priorităţii, şi mai ales nu cedaţi tentaţiei de a pierde timpul pe internet.

 

- Învăţaţi să spuneţi "nu"

Din când în când, este în ordine să spuneţi nu, pentru a vă asigura că nu vă încărcaţi cu responsabilităţi pe care ştiţi că nu le veţi putea respecta. Fiţi siguri că nu se va supăra nimeni.

 

- Faceţi o pauză de la telefonul mobil

Nu se va întâmpla nimic dacă nu răspundeţi la toate apelurile, e-mailurile şi mesajele primite pe telefonul mobil. Faceţi un efort conştient şi închideţi-vă telefonul şi computerul pentru o anumită perioadă de timp în fiecare zi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cum să te eliberezi fără efort de stresul zilnic în perioada sărbătorilor.
 Vizualizări articol: 854 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cum să te eliberezi fără efort de stresul zilnic în perioada sărbătorilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei