Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 14 dec 2013 - Anul XVIII, nr. 292 (5499)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

James Bond este un alcoolic inveterat, spun medicii britanici

Analiza minuţioasă a operei scriitorului Ian Fleming, realizată de un grup de medici britanici, a dezvăluit adevărata natură a agentului 007 - cu 92 de unităţi de alcool consumate în medie în fiecare săptămână, James Bond este un alcoolic inveterat, informează AFP.

"Este cunoscut pentru faptul că îi plac ţigaretele, alcoolul şi femeile, iar fraza lui fetiş este «Martini shaken, not stirred» (Agitat, nu amestecat)", au declarat trei medici care semnează acest studiu inedit publicat în revista medicală britanică BMJ.

În realitate, în mod ideal, cocktailurile Martini trebui să fie "amestecate", nu trecute printr-un shaker pentru a fi "amestecate", afirmă autorii studiului.

Ei bănuiesc că faimoasa frază inventată de Ian Fleming se referă la "tremuratul mâinilor indus de alcool", pentru că, "din cauza nivelului său de consum, James Bond prezintă un risc ridicat de maladii asociate cu alcoolul şi de deces prematur".

Cei trei medici britanici au analizat în amănunt 12 romane în care Ian Fleming prezintă aventurile agentului secret britanic, pentru a calcula cu exactitate consumul acestuia de alcool.

Rezultatul: agentul secret bea în principal atunci când se află într-o misiune pentru suverana britanică - "Există o singură referire la consumul de alcool în afara serviciului".

În plus, în cele 12 cărţi, medicii au recenzat un total de 1.150 de unităţi de alcool consumate de agentul 007. O unitate de alcool în Marea Britanie echivalează cu 10 mililitri sau cu 8 grame de alcool pur.

Excluzând din calcul zilele de închisoare, de spitalizare sau de convalescenţă, în timpul cărora se poate presupune că James Bond nu bea alcool, agentul a consumat în medie 92 de unităţi de alcool pe săptămână, adică 736 de grame de alcool pur.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) plasează limita maximală la 210 grame pe săptămână (adică 3 pahare de vin pe zi): dincolo de acest prag, consumul de alcool este considerat ca fiind excesiv. Consumul devine "riscant" începând de la 280 de grame de alcool pur şi "nociv" dincolo de 420 de grame.

"Consumul săptămânal de alcool al lui James Bond este de patru ori mai mare decât doza maximală admisă pentru un bărbat adult", spune Patrick Davies, medic la Spitalul public din Nottingham, unul dintre autorii studiului.

Agentul 007 prezintă "un risc considerabil de a dezvolta o maladie a ficatului, ciroză, de a deveni impotent sau de a avea alte probleme de sănătate cauzate de alcool, de a se răni grav şi de a muri din cauza alcoolismului", afirmă autorii studiului.

"Recunoaştem faptul că întâlnirile cu diverşi terorişti internaţionali (...) pot să te facă să bei alcool, dar îl sfătuim pe domnul Bond să consulte un medic (...) şi să îşi reducă consumul de alcool la un nivel mai puţin periculos", au declarat aceştia.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului James Bond este un alcoolic inveterat, spun medicii britanici.
 Vizualizări articol: 1448 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
James Bond este un alcoolic inveterat, spun medicii britanici0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei