Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 dec 2013 - Anul XVIII, nr. 283 (5490)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Apple a cumpărat cu peste 200 de milioane de dolari un startup afiliat reţelelor de socializare

Grupul Apple a cumpărat un startup care analizează datele asociate reţelelor de socializare, Topsy, cu peste 200 milioane de dolari, a anunţat, luni, cotidianul Wall Street Journal (WSJ), citat de AFP.

Nu se ştie deocamdată în ce fel grupul Apple va folosi noua companie, însă această achiziţie ar putea fi asociată cu noul serviciu de ascultare de muzică online al grupului american, precizează Wall Street Journal, care citează surse apropiate de acest dosar.

Topsy, potrivit WSJ, face parte dintr-un grup de companii partenere ale Twitter, care au acces la un număr mare de date asociate reţelelor de socializare.

Topsy, care are sediul la San Francisco, a anunţat la începutul lunii septembrie că va indexa toate tweet-urile publicate de la lansarea platformei de microblogging Twitter în 2006, creând astfel un motor de căutare cu plată, dedicat acestei reţele de socializare.

Grupul Apple a reamintit faptul că a cumpărat "din când în când mici companii din domeniul tehnologiei", dar, în general, nu vorbeşte nici despre proiectele sale, nici despre obiectivele sale.

Reprezentanţii companiei Topsy spun că doresc să îşi ajute clienţii "să analizeze instantaneu orice subiect, expresie sau hashtag, din toţi aceşti ani de mesaje, pe milioane de site-uri pe internet".

Analiza acestor date poate servi, de exemplu, pentru a evalua eficacitatea unei campanii publicitare pe reţelele de socializare.

Apple deţinea o reţea de socializare dedicată muzicii, denumită Ping, pe care a închis-o însă anul trecut. Grupul american prevedea lansarea, în toamna acestui an, a unui serviciu de ascultare de muzică online, denumit iTunes radio.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Apple a cumpărat cu peste 200 de milioane de dolari un startup afiliat reţelelor de socializare.
 Vizualizări articol: 775 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Apple a cumpărat cu peste 200 de milioane de dolari un startup afiliat reţelelor de socializare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei