Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 242 (5449)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cinci metode de încetinire a procesului de îmbătrânire

Odată cu înaintarea în vârstă, nivelul de hidratare al pielii scade, iar tenul devine mai sensibil, astfel că, pentru păstrarea aspectului tânăr al tegumentului şi pentru a încetini procesul de îmbătrânire, pot fi folosite cinci metode simple, informează fitnea.com.

Procesul de îmbătrânire este firesc şi nu poate fi oprit. Odată cu înaintarea în vârstă, pielea îşi pierde hidratarea şi devine mai sensibilă. Cu toate acestea, există mai multe metode de a încetini procesul de îmbătrânire, pentru un aspect mai tânăr al tenului.

Cel mai important lucru este acela de a consuma foarte multă apă. Corpul uman este 60 % apă, iar activităţile zilnice consumă această rezervă, care trebuie refăcută. Pentru o piele netedă şi proaspătă, dar şi pentru a elimina toxinele din organism este foarte important să fie consumate cel puţin opt pahare de apă pe zi.

Pe de altă parte, cercetările au arătat că stresul mental accelerează procesul de îmbătrânire. Astfel, în situaţii de stres, persoanele îşi pierd echilibrul natural al corpului care controlează secreţia de hormoni, refacerea celulelor şi a colagenului. Astfel, yoga, respiraţia profundă şi meditaţia reduc stresul, oxigenează creierul, stimulează circulaţia şi creşte nivelul de energie.

Un alt mod de a încetini procesul de îmbătrânire este realizarea unei măşti faciale din fructe. Se poate apela la un amestec de papaya zdrobit. Enzima din acest fruct, papaina, exfoliază celulele moarte şi reduce depunerile de melanină. De asemenea, tenul poate fi masat cu felii de căpşuni, care conţin betacaroten şi vitamina A, pentru regenerarea colagenului. Măştile cu aloe vera contribuie la reducerea ridurilor şi încetinesc procesul de îmbătrânire.

Totodată, exerciţiile fizice menţin tonusul muscular, reduc problemele cardiovasculare şi ajută persoanele să rămână în formă şi să se simtă mai tineri. Sportul stimulează circulaţia şi îmbunătăţeşte activitatea intelectuală, iar plimbările sunt un mod excelent de a face mişcare.

O dietă alimentară sănătoasă şi echilibrată ajută la păstrarea aspectului tânăr al tenului. Astfel, dintr-o alimentaţie echilibrată nu ar trebui să lipsească fructele şi legumele, bogate în antioxidanţi, care apără organismul de boli asociate cu îmbătrânirea. De asemenea, carnea roşie trebuie consumată moderat, în timp ce peştele şi fructele de mare pot fi introduse din belşug în dieta alimentară. De evitat este şi pâinea albă, putând fi înlocuită cu pâine integrală şi cât mai multe cereale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cinci metode de încetinire a procesului de îmbătrânire.
 Vizualizări articol: 690 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Cinci metode de încetinire a procesului de îmbătrânire5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei