Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 231 (5438)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Un copil de 10 ani, considerat un geniu în matematică, va studia la Universitatea din Zurich

Maximilian Janisch, un băiat elveţian în vârstă de 10 ani, considerat un geniu în matematică, după ce a obţinut cea mai mare notă la această disciplină în cadrul examenului de bacalaureat din acest an, va urma un curs special la Universitatea din Zurich, a anunţat miercuri această instituţie.

Mai mult manuale vor fi propuse tânărului student în vârstă de 10 ani, care se va întâlni o dată la două săptămâni cu un profesor universitar pentru o serie de discuţii pe marginea subiectelor studiate, se afirmă în comunicatul emis de Universitatea din Zurich, informează AFP.

Iniţial, părinţii copilului, un cuplu de cetăţeni germani care s-au mutat în Elveţia, doreau să îl înscrie pe fiul lor la Facultatea de matematică, însă acest lucru le-a fost refuzat, întrucât Maximilian nu s-a înscris şi nu a trecut toate probele de la bacalaureat.

"Este pentru prima dată când avem un student atât de tânăr şi atât de înzestrat în programul nostru Junior Euler Society, destinat liceenilor supradotaţi", a declarat profesorul Michael Hengartner, rectorul Universităţii din Zurich.

Maximilian este fiul unui profesor de matematică pensionar, un german în vârstă de 67 de ani, şi al unei economiste în vârstă de 48 de ani. Unicul copil al familiei Janisch, Maximilian este un elev supradotat, care "a sărit" deja peste trei clase din şcoala primară. El se află în prezent la colegiu, alături de elevi în vârstă de 13 ani.

Într-un interviu publicat în iulie în publicaţia săptămânală SonntagsZeitung, Maximilian spunea că nu are prea mulţi prieteni. "Nu prea sunt un specialist atunci când vine vorba de prieteni", pentru că e dificil să ai prieteni care sunt cu trei ani mai în vârstă.

"Nu găsesc pe nimeni cu care să pot să vorbesc despre Arhimede, iar cei mai mulţi dintre ei nu ştiu nici măcar cine a fost Gauss" (Johann Carl Friedrich Gauss, celebru matematician german care a murit în 1855, n.r.), a declarat Maximilian.

Tatăl său îi predă cursuri particulare de matematică în fiecare zi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un copil de 10 ani, considerat un geniu în matematică, va studia la Universitatea din Zurich.
 Vizualizări articol: 1411 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Un copil de 10 ani, considerat un geniu în matematică, va studia la Universitatea din Zurich5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei