Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 1 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 228 (5435)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Bucureştiul, în topul celor mai cinstite oraşe din lume

Bucureştiul a fost inclus într-un top 16 al celor mai cinstite oraşe din lume, alcătuit pe baza unui experiment realizat de jurnaliştii de la publicaţia Reader's Digest.

Patru continente, 16 oraşe şi 192 portofele "pierdute" - aceasta este formula de bază a experimentului realizat de Reader's Digest.

Jurnaliştii acestei publicaţii au plasat câte 12 portofele în parcuri, pe trotuare şi în apropierea unor mari centre comerciale, în cele 16 oraşe incluse în acest experiment, realizat cu scopul de a vedea în ce fel ` reacţionează locuitorii lor, informează cnn.com.

Fiecare portofel conţinea echivalentul a 50 de dolari, un număr de telefon mobil, carduri business, cupoane de reduceri şi o fotografie de familie. În total, aproape jumătate - 47% - din cele 192 de portofele au fost înapoiate.

Bucureştiul ocupă locul al 11-lea (din 16 poziţii), la egalitate cu Rio de Janeiro şi Zurich, cu patru portofele returnate.

Capitala Finlandei ocupă primul loc în acest top al celor mai cinstite oraşe din lume. În Helsinki, 11 din cele 12 portofele au fost înapoiate jurnaliştilor de la Reader's Digest.

Pe locul al doilea în acest top al onestităţii s-a clasat oraşul indian Mumbai, unde nouă dintre cele 12 portofele au fost returnate.

Locul al treilea a revenit oraşului Budapesta, ai cărui locuitori au înapoiat opt din cele 12 portofele.

Locurile următoare au fost ocupate în ordine de oraşele New York (opt portofele), Moscova (şapte portofele), Amsterdam (şapte portofele), Berlin (şase portofele), Ljubljana (şase portofele), Londra (cinci portofele), Varşovia (cinci portofele), Bucureşti (patru portofele), Rio de Janeiro (patru portofele), Zurich (patru portofele), Praga (trei portofele), Madrid (două portofele) şi Lisabona (1 portofel).

În plus, în Lisabona, singurul portofel a fost înapoiat jurnaliştilor de la Reader's Digest de un cuplu de turişti olandezi care vizitau capitala Portugaliei.

Dintre cele 102 portofele care au fost păstrate de persoanele care le-au găsit, unul a fost furat de un vatman din Zurich, al cărui angajator conduce Biroul pentru obiecte pierdute din acel oraş.

În Varşovia, cinci din cele 12 portofele au fost înapoiate, iar toate celelalte şapte au fost furate de femei. Jurnaliştii de la Reader's Digest au ajuns astfel la concluzia că sexul şi vârsta reprezintă factori impredictibili în ceea priveşte onestitatea unei persoane.

"Cea mai surprinzătoare descoperire făcută de echipa Reader's Digest este aceea că onestitatea nu este o valoare relativă", a declarat Raimo Moysa, editorul-şef al Reader's Digest International Magazines. "Pentru toţi oamenii care au înapoiat portofelele, aceea a fost singura cale de a se purta într-o astfel de situaţie", a mai spus Raimo Moysa.

"E ceva pe care îl faci în mod natural", a spus un asistent optician în vârstă de 30 de ani din Praga, după ce a fost rugat să explice motivul pentru care a returnat acel portofel.

O bunică în vârstă de 73 de ani din Rio de Janeiro a oferit o explicaţie similară: "Pentru că nu este al meu".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bucureştiul, în topul celor mai cinstite oraşe din lume.
 Vizualizări articol: 824 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bucureştiul, în topul celor mai cinstite oraşe din lume0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei