Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 28 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 226 (5433)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cel mai longeviv serial animat din lume, difuzat de 44 ani în Japonia, intră în era digitală

"Sazae-san", cel mai longeviv serial animal din lume, difuzat din 1969 în fiecare duminică la televiziunea japoneză, intră în era digitală, punând astfel capăt producţiei analogice nipone care avea la bază desene pe celuloid, informează AFP.

Serialul "Sazae-san", inspirat din benzile desenate - manga - realizate de Michiko Hasegawa, redactate sub forma unor serii de patru pictograme, prezintă viaţa de zi cu zi a unei femei tinere, Sazae, şi a familiei sale amuzante, în Japonia de după război, în anii '70.

Acest serial TV, considerat un portret al unei epoci, prezentat prin intermediul peripeţiilor unei femei casnice, delectează familiile nipone de peste patru decenii, fiind difuzat duminică după-amiază, de televiziunea privată Fuji TV.

"Sazae-san" se află în continuare în fruntea audienţelor, iar personajul principal eclipsează toate celelalte personaje-vedetă din celelalte seriale mult mai "tinere".

Desen animat produs iniţial cu ajutorul tehnicilor tradiţionale de suprapunere a unor celuloide transparente peste care erau pictate personajele şi decorurile, "Sazae-san" a utilizat doar această metodă până în 2005, an în care a adoptat un program de asistenţă computerizată. Totuşi, peliculele de celuloid nu au fost total abandonate şi "Sazae-san" a rămas până în septembrie 2013 singurul animat produs încă în acest fel.

Trecerea integrală la tehnica digitală, în octombrie, va marca sfârşitul peliculelor de celuloid, însă acestea îşi vor continua "viaţa" în magazinele nipone care le vor vinde colecţionarilor cu sume cuprinse între câteva sute şi câteva mii de yeni (câţiva euro sau zeci de euro), aşa cum a fost deja cazul pentru alte desene animate japoneze intrate în legendă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cel mai longeviv serial animat din lume, difuzat de 44 ani în Japonia, intră în era digitală.
 Vizualizări articol: 718 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cel mai longeviv serial animat din lume, difuzat de 44 ani în Japonia, intră în era digitală0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei