Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 27 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 225 (5432)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Twitter a lansat un sistem de alertare a populaţiei în cazul producerii unor catastrofe

Twitter a lansat miercuri un sistem de alertare a populaţiei care ar putea fi util pentru a difuza informaţii urgente în cazul producerii unor catastrofe şi când celelalte sisteme de comunicare sunt inactive, informează AFP.

Această platformă de microblogging a precizat faptul că sistemul ei de alertă ar putea fi folosit în cazul producerii unor catastrofe naturale sau în alte situaţii, când mijloacele de comunicare tradiţionale nu sunt disponibile.

"Ştim foarte bine cât de important este să primeşte informaţii fiabile în aceste circumstanţe", a explicat pe un blog Gaby Penna, director de produs în compania Twitter.

"Alertele pe Twitter reprezintă un nou mijloc de a obţine informaţii precise şi fiabile atunci când aveţi cel mai mult nevoie de ele", a adăugat Penna.

Utilizatorii care se abonează la aceste alerte Twitter vor primi direct pe telefonul lor mobil mesaje expediate de conturile oficiale selecţionate.

Un anumit număr de organizaţii din Statele Unite, Japonia şi Coreea de Sud au fost autorizate să expedieze acest tip de alerte, iar Twitter va extinde această posibilitate şi către alte "instituţii publice şi ONG-uri din lumea întreagă".

Crucea Roşie americană, Agenţia federală de gestionare a catastrofelor (FEMA), Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi alte organizaţii similare fac parte din entităţile selecţionate pentru a trimite tweet-uri de alertă.

Bridget Coyne, director la Twitter, reaminteşte faptul că această reţea de socializare a devenit în ultimii ani o platformă vitală de difuzare de informaţii, după tsunami-ul din Japonia, şi în Statele Unite după uraganul Sandy şi după atentatele cu bombă din timpul Maratonului de la Boston.

După părerea ei, abonaţii interesaţi de folosirea acestor alerte sunt, de exemplu, agenţiile de securitate publică şi de menţinere a ordinii, agenţiile care administrează situaţia din teren după producerea unor catastrofe, guvernele locale şi organizaţiile private implicate în operaţiunile de ajutorare a populaţiilor afectate de catastrofe.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Twitter a lansat un sistem de alertare a populaţiei în cazul producerii unor catastrofe.
 Vizualizări articol: 708 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Twitter a lansat un sistem de alertare a populaţiei în cazul producerii unor catastrofe0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei