Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 25 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 223 (5430)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

"Brick in the Wall", cel mai bun documentar la Aristoteles Workshop 2013

Filmul "Brick in the Wall" a primit premiul pentru cel mai bun documentar la cea de-a opta ediţie a atelierului de film Aristoteles Workshop (AW), care a avut loc în perioada 22 august - 22 septembrie, în satul Vama din judeţul Suceava, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

Cea de-a opta ediţie a atelierului de film documentar Aristoteles Workshop (AW), al cărui producător este Dan Nuţu, s-a încheiat duminică, la capătul a 30 de zile de cursuri teoretice şi filmări pe zi, noapte, arşiţă şi ploaie pe dealurile Bucovinei. Filmul "Brick in the Wall" - o poveste despre încercarea unei femei de a trăi o viaţă normală, în umbra visului neterminat al soţului său, o casă a cărei construcţie a început în urmă cu 30 de ani şi nu se ştie când sau dacă va fi terminată vreodată - a primit premiul pentru cel mai bun documentar.

Cu puţin timp înaintea premierei, cei 12 participanţi de anul acesta, veniţi din câteva ţări ale Europei de Est, migăleau ultimele corecţii de culoare, emoţionaţi de ideea că vor debuta în faţa unor reprezentanţi ai industriei filmului european, organizatori de festivaluri, regizori şi critici de film.

Din juriu au făcut parte Véronique Rabuteau (Coordonatoarea Programelor de Film Documentar Unité Découverte et Connaissance al televiziunii ARTE France), alături de Emmanuel Chicon (selecţioner al festivalului Visions du Réel din Nyon), jurnalistul Nick Roddick (Split Screen, din Marea Britanie) şi de regizorul Cristi Puiu. Sorin Botoşeneanu, decanul facultăţii de film din cadrul UNATC Bucureşti, s-a alăturat invitaţilor Aristoteles Workshop sosiţi pentru seara închiderii.

Marea provocare pentru studenţi a fost aceea de a realiza un film într-un loc de care erau complet străini. Dar tocmai această provocare s-a transformat într-un mare beneficiu, pentru că au descoperit un mod cu totul nou de a gândi şi construi un film, conştienţi că fiecare pas pe care îl fac şi fiecare cadru pe care îl trag îi poate costa scump la sfârşit, atunci când vor fi jurizaţi exact de oamenii cu care speră să lucreze pe viitor.

"Brick in the Wall" a fost realizat de Grzegorz Brzozowski (regizor, Polonia), alături de Ioana Turcan (imagine) şi Iulia Matei (montaj).

De asemenea, documentarul "Nicu" a fost apreciat de juriul Aristoteles Workshop de anul acesta. Deşi este unul dintre cei mai importanţi membri ai clubului de fotbal F.C. Bradul Vama, domnul Nicu nu se poate implica total în pregătirea stadionului pentru meciul de duminică, pentru că a pierdut cheile de la căminul cultural. Regia îi aparţine lui Cristi Iftime (România), montajul, Alexandrei Roată, iar imaginea a fost realizată de Andrei Toth.

Cel de-al treilea documentar care a fost realizat la Aristoteles Workshop este "Mohamed Tomescu", realizat de Olesya Bortnyak (regizor, Ucraina), Norbert Fodor (imaginea) şi Răzvan Ilinca (montajul). Documentarul realizat în Vama este povestea lui Mohamed Tomescu, un tânăr pasionat de muzică şi care încearcă să-şi răspundă la întrebări despre propria identitate. Tatăl lui este sirian, mama, româncă, divorţaţi. Mohamed vrea să îşi schimbe numele şi să uite de Siria, dar nu ştie cum să-i spună asta tatălui său.

Cel de-al patrulea film realizat în numai patru săptămâni la Aristoteles Workshop, "Vama, Texas", decupează o zi din viaţa unui cuplu de pensionari americani, retras din tumultul unui oraş texan în bucolicul sat bucovinean Vama. Alături de Anca Păunescu (regizor, România), din echipa filmului "Vama, Texas" au făcut parte Cristina Haneş (imaginea) şi Andrej Farba (montajul).

Aristoteles Workshop (AW) este un atelier internaţional de film documentar în care profesionişti ai industriei filmului european îndrumă 12 tineri din Europa Centrală şi de Est în crearea propriului documentar.

În acest an studenţii au fost ghidaţi de Jeroen Berkvens, Rafi Pitts, John Appel şi Tania Rakhmanova.

În ultimii şapte ani, filmele produse de AW au fost selecţionate şi premiate la festivaluri de prestigiu, precum cele de la Cannes, Locarno, Leipzig, Nyon, IDFA Amsterdam, Namur, Montpellier, Sarajevo, Trieste etc. Programul este susţinut de canalul ARTE/France, alături de Centrul Naţional al Cinematografiei.

Ana OBRETIN, ana.obretin@mediafax.ro

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului "Brick in the Wall", cel mai bun documentar la Aristoteles Workshop 2013.
 Vizualizări articol: 595 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
"Brick in the Wall", cel mai bun documentar la Aristoteles Workshop 20130.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei