Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 14 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 214 (5421)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Un peşte gelatinos ameninţat cu dispariţia, desemnat cel mai urât animal din lume

Un peşte gelatinos din Oceanul Pacific care seamănă cu chipul unei persoane în vârstă, cu trăsăturile deformate, a fost ales cel mai urât animal din lume, au anunţat, joi, organizatorii unui concurs insolit iniţiat cu scopul de a sensibiliza populaţia în legătură cu destinul speciilor ameninţate.

Potrivit AFP, Psychrolutes marcidus trăieşte la adâncimi cuprinse între 600 de metri şi 1.200 de metri în largul coastelor australiene şi este ameninţat cu dispariţia din cauza pescuitului intensiv cu ajutorul plaselor şi al năvoadelor.

Aspectul său corporal, care are alura unei feţe de moşneag cu un nas mare şi moale, i-a asigurat primul loc în această competiţie organizată pe internet. Peştele gelatinos a primit 795 de voturi dintr-un total de peste 3.000 de opinii exprimate.

Kakapo, un papagal nocturn neozeelandez, denumit şi "papagal-bufniţă", care nu poate să zboare, s-a clasat pe locul al doilea.

Pe locul al treilea s-a situat Axolotl, un amfibian caudat din Mexic, care are capacitatea de a-şi petrece întreaga viaţă în stadiu larvar, fără se transforme niciodată pentru a deveni adult, a precizat Coralie Young, de la British Science Association, care a patronat acest eveniment organizat la Newcastle în Marea Britanie.

S-au mai aflat în cursă maimuţa cu trompă (Nasalis larvatus), uşor de recunoscut pentru nasul ei uriaş, testiculele roşii şi abdomenul proeminent, dar şi broscuţa din lacul Titicaca a cărei piele plisată din abundenţă îi permite să respire mult timp sub apă, dar a cărei înfăţişare i-a adus trista poreclă de "broască scrot".

În total, site-ul care a găzduit competiţia a atras 88.000 de vizitatori.

"A fost o manieră amuzantă de a sensibiliza opinia publică în legătură cu protejarea naturii", a declarat Coralie Young.

Titlul decernat peştelui câştigător îi va permite acestuia să devină mascota oficială a Societăţii de Protejare a Animalelor Urâte ((http://uglyanimalsoc.com/), care grupează umorişti ce sprijină cauza speciilor ameninţate cu dispariţia, pedepsite din cauza aspectului lor fizic ingrat.

Această asociaţie afirmă că a fost înfiinţată pentru "a-i pune în valoare pe unii dintre copiii pedepsiţi cel mai mult de Mama Natură" şi consideră că "ursul panda face obiectul unei atenţii mult prea mari".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un peşte gelatinos ameninţat cu dispariţia, desemnat cel mai urât animal din lume.
 Vizualizări articol: 943 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un peşte gelatinos ameninţat cu dispariţia, desemnat cel mai urât animal din lume0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei