Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 213 (5420)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Mormântul uneia dintre cele mai influente "femei fatale" din istoria Chinei, descoperit de arheologi

Arheologii chinezi au descoperit mormântul unei politiciene din secolul al VII-lea e.n., considerată una dintre cele mai puternice femei din istoria clasică chineză, a anunţat joi postul naţional de radio din această ţară, citat de AFP.

Shangguan Wan'er - care a trăit între anii 664 şi 710 în timpul dinastiei Tang - era o consilieră apropiată a primei împărătese chineze, Wu Zetian, cu al cărei fiu s-a căsătorit, întreţinând în acelaşi timp o legătură amoroasă cu amantul împărătesei, dar şi cu nepotul acesteia.

Dinastia Tang era subminată în acea perioadă de o serie de lovituri de stat, de asasinate şi de intrigi amoroase. Soţul lui Shangguan Wan'er, prinţul Li Xian, a devenit pentru scurtă vreme împărat, înainte de a fi asasinat de prima lui soţie, care a urcat pe tron.

Aceasta a fost la rândul ei înlăturată de la putere de Li Longji, care a ucis-o pe uzurpatoare, dar şi pe Shangguan Wan'er, şi a guvernat apoi China vreme de 43 de ani sub numele de Tang Xuanzong.

Mormântul lui Shangguan Wan'er, confirmat printr-un epitaf, a fost descoperit în apropiere de aeroportul din Xianyang, în nordul provinciei Shaanxi, a anunţat China Radio International pe site-ul său.

Fotografiile realizate în zona în care au fost făcute săpăturile arheologice prezintă o serie de bolţi şi mai mulţi cai din ceramică.

"Descoperirea mormântului cu epitaful are o semnificaţie majoră pentru studierea dinastiei Tang", a comentat un istoric specializat în acea epocă, Du Wenyu, citat de publicaţia China Daily.

Mormântul se află însă într-o stare foarte proastă, sugerând o posibilă "distrugere oficială" organizată "pe scară largă", a indicat la rândul său Geng Qinggang, citat de agenţia China News Service.

Niciun obiect din aur sau argint, nici oase complete nu au fost recuperate din acel sit.

Shangguan Wan'er, care a reprezentat sursa de inspiraţie pentru un serial de televiziune chinez la sfârşitul anilor 1990, era cunoscută şi pentru poeziile sale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mormântul uneia dintre cele mai influente "femei fatale" din istoria Chinei, descoperit de arheologi.
 Vizualizări articol: 618 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mormântul uneia dintre cele mai influente "femei fatale" din istoria Chinei, descoperit de arheologi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei