Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 29 aug 2013 - Anul XVIII, nr. 200 (5407)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Facebook: România a făcut 16 cereri de informaţii privind 36 de conturi, în primul semestru din 2013

Autorităţile române au formulat 16 solicitări de informaţii către Facebook privind 36 de utilizatori ai reţelei de socializare, în primele şase luni ale acestui an, potrivit unui raport al companiei dat publicităţii marţi.

Facebook a făcut public primul raport global privind cererile de informaţii primite din partea statelor - Global Government Requests Report -, referitor la perioada 1 ianuarie - 30 iunie 2013.

În raport sunt enumerate ţările care au solicitat informaţii, cu precizarea numărului de cereri primite de la fiecare ţară şi a numărului de conturi sau utilizatori de Facebook la care solicitările făceau referire. De asemenea, este precizat în ce măsură, în urma primirii respectivelor solicitări, compania a fost obligată de lege să dezvăluie un minim de informaţii.

Astfel, potrivit raportului, autorităţile române au trimis 16 solicitări privind 36 de conturi, iar în 63 la sută dintre ele compania are obligaţia legală de a furniza unele informaţii.

Cele mai multe solicitări au venit din partea SUA - între 11.000 şi 12.000, privind peste 20.000 de conturi, guvernul american fiind îndreptăţit să primească unele informaţii în cazul a 79 la sută din aceste solicitări.

În continuare, în topul ţărilor care au făcut cele mai multe solicitări se află India (3.245 de solicitări, 4.144 de conturi), Marea Britanie (1.975 de solicitări, 2.337 de conturi), Germania (1.886 de solicitări, 2.068 de conturi), Italia (1.705 solicitări, 2.306 conturi) şi Franţa (1.547 de solicitări, 1.598 de conturi).

În schimb, ţări precum Rusia, Serbia, Bulgaria, Hong Kong şi Japonia au făcut fiecare o singură cerere de informaţii către Facebook, privind câte un singur cont, în primele şase luni ale acestui an.

Solicitările primite de reţeaua de socializare din partea statelor au fost în legătură atât cu diferite infracţiuni, cât şi cu probleme de securitate naţională.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Facebook: România a făcut 16 cereri de informaţii privind 36 de conturi, în primul semestru din 2013.
 Vizualizări articol: 958 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Facebook: România a făcut 16 cereri de informaţii privind 36 de conturi, în primul semestru din 20135.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei