Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 15 aug 2013 - Anul XVIII, nr. 188 (5395)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

China şi Hollywoodul au ajuns la un acord în privinţa plăţii unor datorii consistente

China va plăti studiourilor hollywoodiene datoria de câteva zeci de milioane de dolari aferentă încasărilor locale generate de filmele americane, întrucât cele două tabere au ajuns la un nou acord care prevede plata unei noi taxe, au anunţat, marţi, reprezentanţii studiourilor din Los Angeles.

China Film Group (CFG), compania naţională chineză însărcinată cu distribuţia filmelor străine în această ţară, încetase la începutul anului să plătească sumele datorate marilor studiourile hollywoodiene - Sony, Warner, Fox, Disney, Paramount şi Universal -, iar pierderile acestora se ridicau la mai multe zeci de milioane de dolari, informează AFP.

Contenciosul avea la bază creşterea cu 2% a taxei pe valoare adăugată în China, care risca să "amputeze" încasările studiourilor americane provenind din exploatarea locală a filmelor lor.

Într-un comunicat oficial, Motion Picture Association of America (MPAA), care reprezintă interesele studiourilor, a anunţat deblocarea acestei situaţii.

"MPAA a constatat că China Film Group a îngheţat plăţile datorate studiourilor din China în aşteptarea aplicării unei noi taxe pe valoarea adăugată, a cărei intrare în vigoare era prevăzută începând cu 1 august", scrie MPAA.

"Suntem bucuroşi să aflăm că Guvernul chinez a analizat problema şi toate plăţile datorate vor fi achitate integral. După informaţiile noastre, plăţile au început deja", precizează acelaşi comunicat.

În schimb, nu se ştie deocamdată dacă noua taxă, de care studiourile au fost scutite, va intra în sarcina CFG sau dacă acest organism a obţinut o scutire din partea Guvernului chinez.

Potrivit publicaţiei The Hollywood Reporter, CFG datora peste 31 de milioane de dolari studiourilor Warner pentru pelicula "Man of Steel: Eroul", 23 milioane de dolari studiourilor Sony pentru filmul "007: Coordonata Skyfall" şi tot 23 milioane de dolari studiourilor Fox pentru "Viaţa lui Pi".

Anul trecut, un acord prezentat ca fiind istoric de Statele Unite a condus la o ameliorare a condiţiilor de exploatare a filmelor americane în China.

Potrivit termenilor acelui acord, numărul anual de filme americane care pot fi distribuite în China a crescut la 34 (faţă de 20 în trecut), iar procentul din încasări alocat studiourilor hollywoodiene a fost fixat la 25% (faţă de 13%-17% în trecut).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului China şi Hollywoodul au ajuns la un acord în privinţa plăţii unor datorii consistente.
 Vizualizări articol: 570 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
China şi Hollywoodul au ajuns la un acord în privinţa plăţii unor datorii consistente0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei