Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 10 aug 2013 - Anul XVIII, nr. 184 (5391)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Obama îi va decora pe Bill Clinton şi Oprah Winfrey cu "Presidential medal of freedom"

Preşedintele american Barack Obama va decerna cea mai înaltă decoraţie civilă a Statelor Unite predecesorului său Bill Clinton, dar şi celebrei Oprah Winfrey, între alţii, a anunţat joi Casa Albă, relatează AFP.

Clinton şi Winfrey fac parte dintre cei 16 recipiendari, în 2013, ai "Presidential medal of freedom", o decoraţie creată în urmă cu 50 de ani sub auspiciile liderului american de la acea vreme, John F. Kennedy.

Bill Clinton, în vârstă de 67 de ani, a fost preşedinte în perioada 1993-2001 şi s-a dedicat ulterior fundaţiei sale pentru dezvoltare. El a contribuit, de asemenea, în 2012, la realegerea lui Obama, care a devenit cel de al doilea democrat, după el, reales ca preşedinte de la al Doilea Război Mondial încoace.

Oprah Winfrey, în vârstă de 59 de ani, este una dintre cele mai puternice personalităţi în mass-mediae americane, conducând un imperiu de producţii televizate şi publicaţii. Ea a susţinut fără rezerve cariera politică a lui Obama, în special în campania din 2008.

Între ceilalţi recipiendari din 2013 se află fostul coleg republican al lui Obama în Senat Richard Lugar şi fostul director al redacţiei Washington Post (WP) Ben Bradlee, celebru pentru rol pe care l-a jucat în scandalul Watergate.

Decoraţia va fi remisă cu titlu postum astronautului Sally Ride şi senatorului din Hawaii Daniel Inouye, un erou al celui de al Doilea Război Mondial, potrivit preşedinţiei.

În 2012, Obama i-a decorat, între alţii, pe Bob Dylan, pe astronautul John Glenn şi pe preşedintele israelian Shimon Peres.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Obama îi va decora pe Bill Clinton şi Oprah Winfrey cu "Presidential medal of freedom".
 Vizualizări articol: 842 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Obama îi va decora pe Bill Clinton şi Oprah Winfrey cu "Presidential medal of freedom"0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei