Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 6 aug 2013 - Anul XVIII, nr. 180 (5387)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Record mondial pe Twitter, stabilit în Japonia, în timpul difuzării unui film de Hayao Miyazaki

Utilizatorii platformei Twitter din Japonia au stabilit un nou record mondial - 143.199 de mesaje pe secundă (Tweets Per Second/ TPS) - atunci când au postat pe această reţea de microblogging cuvântul "balus", în timpul difuzării filmului "Castle in the Sky", de Hayao Miyazaki, pe postul Nippon TV.

Filmul "Tenku no Shiro Rapyuta/ Castle in the Sky", considerat un clasic al peliculelor de animaţie, a fost difuzat de postul de televiziune Nippon TV pe 2 august, informează hollywoodreporter.com.

Cuvânt magic în universul lui Miyazaki, "balus" declanşează o vrajă de distrugere atunci când este pronunţat de personajele din film, în momentele de maximă intensitate ale peliculei.

Administratorii platformei Twitter au confirmat noul record mondial pe 3 august. Precedentul record mondial era de 33.388 TPS şi a fost stabilit tot în Japonia, pe 1 ianuarie, atunci când cuvântul "ake-ome" - o versiune prescurtată a urării "La mulţi ani!" din limba japoneză - a fost postat în masă pe această reţea. Prin comparaţie, în timpul freneziei mediatice care a cuprins planeta imediat după ce casa regală britanică a anunţat naşterea primului copil al prinţului William şi al soţiei sale, în iulie, numărul de mesaje postate pe Twitter au atins un maxim de 25.300 pe minut.

Moda postării cuvântului "balus" pe internet a început în 2003 în camerele de chat online ale reţelei 2channel, extrem de populare în Japonia. Acea platformă online a fost blocată mai multe ore, din cauza traficului uriaş de utilizatori, la fel ca şi multe site-uri dedicate pasionaţilor de "anime" (seriale japoneze de benzi desenate), pe care un număr impresionant de persoane au postat acelaşi mesaj.

În ultimii ani, această practică s-a mutat pe Twitter, pe măsură ce platforma de microblogging a devenit extrem de populară în Japonia.

Ultima oară când filmul clasic "Castle in the Sky" (1986) a fost difuzat la televiziune, în decembrie 2011, cuvântul "balus" a fost postat pe Twitter de 25.088 pe secundă, stabilind un nou record la acea vreme, în momentul în care prinţesa Sheeta şi personajul Pazu au citit împreună acea vrajă, la finalul filmului, distrugând oraşul zburător menţionat şi în titlul peliculei, reuşind astfel să se salveze.

Alte companii din Japonia au sucombat la rândul lor în faţa acestei mode, iar conturile oficiale ale companiilor Amazon, PlayStation, Nissan, KFC şi Lawson au inclus un buton "balus" care face ca paginile acestor firme să arate ca şi cum ar fi distruse, atunci când butonul este acţionat.

Cel mai recent film de animaţie al regizorului Hayao Miyazaki, intitulat "Kaze Tachinu/ The Wind Rises", ocupă în prezent primul loc în box office-ul japonez, fiind totodată pelicula niponă care a obţinut cele mai mari încasări în primul weekend de proiecţii în acest an.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Record mondial pe Twitter, stabilit în Japonia, în timpul difuzării unui film de Hayao Miyazaki.
 Vizualizări articol: 648 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Record mondial pe Twitter, stabilit în Japonia, în timpul difuzării unui film de Hayao Miyazaki0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei