Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 23 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 168 (5375)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Americanii, israelienii şi spaniolii, în topul străinilor care vizitează Muzeul Peleş

Numărul turiştilor care au vizitat Muzeul Peleş a scăzut cu peste 50.000 în ultimii patru ani, în special cel al turiştilor români, în timp ce numărul turiştilor străini a rămas relativ acelaşi, în topul străinilor care vizitează Peleşul fiind americanii, israelienii şi spaniolii.

Numărul turiştilor care au vizitat Muzeul Naţional Peleş din Sinaia a scăzut cu peste 50.000 în anul 2012 comparativ cu anul 2008, arată datele furnizate de reprezentanţii muzeului.

Astfel, dacă în anul 2008, Muzeul Peleş a înregistrat 342.026 de vizitatori, în 2012 numărul celor care au vizitat acest muzeu a fost de 285.520.

Potrivit datelor furnizate de reprezentanţii muzeului, cea mai semnificativă scădere s-a înregistrat în ceea ce priveşte turiştii români. Astfel, dacă în 2008 259.020 de turişti români au vizitat Peleşul, numărul acestora a scăzut la 205.270 anul trecut.

În schimb, numărul turiştilor străini care au vizitat acest muzeu a rămas relativ constant - în 2008, 83.006 turişti străini au vizitat muzeul, în timp ce numărul înregistrat anul trecut este de 80.250.

În ceea ce priveşte ţările din care provin turiştii străini care au vizitat Peleşul, pe primul loc se situează turiştii din Statele Unite ale Americii, urmaţi de cei din Israel, Spania, Grecia, Bulgaria, Polonia, Franta, Koreea, Hong-Kong, Taiwan, Japonia.

Cu toate că numărul turiştilor care au vizitat Peleşul a scăzut în perioada crizei economice, încasările muzeului au crescut în această perioadă, au declarat reprezentanţii muzeului, explicând creşterea încasărilor prin faptul că în ultimii ani au fost introduse două oferte noi de vizitare prin deschiderea celor două etaje superioare ale castelului.

Astfel, cei care vor să viziteze doar parterul plătesc 20 de lei, pentru a vizita parterul şi primul etaj preţul este de 50 de lei de persoană, iar pentru un tur complet al muzeului costul unui bilet se ridică la 70 de lei.

În prima jumătate a acestui an, 111.704 turişti au vizitat Muzeul Naţional Peleş, 22.340, respectiv 20 la sută dintre aceştia fiind străini.

Reprezentanţii Muzeului Peleş spun că nu sunt alocate fonduri pentru promovarea muzeului, acţiunile de acest gen constând în promovarea pe internet şi ca parteneri în diferite proiecte.

Muzeul Naţional Peleş include castelele Peleş şi Pelişor, care au fost retrocedate familiei regale, care a închiriat statului cele două imobile care funcţionează ca muzee administrate de Ministerul Culturii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Americanii, israelienii şi spaniolii, în topul străinilor care vizitează Muzeul Peleş.
 Vizualizări articol: 746 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Americanii, israelienii şi spaniolii, în topul străinilor care vizitează Muzeul Peleş0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei