Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 164 (5371)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Metoda inedită prin care poate fi încărcat telefonul mobil

Telefonul mobil poate fi reîncărcat cu ajutorul urinei, afirmă o echipă de cercetători britanici care spun că au reuşit de curând această premieră mondială, noua tehnologie bazându-se pe baterii cu combustibili microbieni.

Oamenii de ştiinţă spun că au produs suficient de multă electricitate pentru a trimite SMS-uri, să navigheze pe internet şi chiar să efectueze un scurt apel telefonic. Studiul lor a apărut marţi în revista Physical Chemistry Chemical.

Ei speră să dezvolte noua tehnologie, care se bazează pe baterii cu combustibili microbieni, pentru a realiza o încărcare completă a unui telefon mobil.

Studiul a fost coordonat de Ioannis Ieropoulos, profesor la West of England University, în colaborare cu cercetători de la Universitatea Bristol şi de la Bristol Robotics Laboratory.

"Urina noastră este o sursă inepuizabilă. Ceea ce este formidabil în cazul ei este faptul că nu vom mai depinde de capriciile vântului sau de soare", a adăugat Ioannis Ieropoulos, un expert în electricitatea microbiană.

Tehnologia bateriei cu combustibili microbieni permite producerea de electricitate direct din descompunerea materiei organice, deschizând astfel calea spre exploatarea industrială a unor combustibili cu costuri foarte joase sau chiar în regim de gratuitate.

Urina permite stimularea microbilor care generează apoi mai multă electricitate.

"Efectuarea unui apel reprezintă acţiunea care necesită cea mai mare cantitate de energie pe un telefon mobil, dar vom ajunge în punctul în care vom putea să încărcăm bateriile telefonului pentru perioade îndelungate", a declarat coordonatorul studiului.

Acelaşi cercetător consideră că, în viitor, săli de baie întregi, începând cu duşurile, aparatele de ras electrice şi sistemele de iluminare, vor putea să funcţioneze cu ajutorul urinei.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Metoda inedită prin care poate fi încărcat telefonul mobil.
 Vizualizări articol: 707 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Metoda inedită prin care poate fi încărcat telefonul mobil0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei