Reţeta săptămânii este o prăjitură cu cireşe, colorată, dulce şi delicată, specifică Ţării Bascilor.
Număr de porţii: 6
Ingrediente:
250 de grame de făină
125 de grame de zahăr
125 de grame de unt
2 ouă
coaja de la o lămâie bio
200 de grame de dulceaţă de cireşe
Câteva cireşe proaspete
Mod de preparare
Într-un bol se amestecă untul, zahărul, făina, coaja de lămâie, ouăle, până se obţine un aluat elastic.
Cuptorul se încălzeşte la 180°C. Forma de prăjitură (de preferinţă rotundă) se unge cu unt.
Aluatul de împarte în două, se întind foi pe o suprafaţă pudrată cu făină. Prima foaie se pune în tavă, având grijă ca marginile să depăşească pereţii acesteia, se pune dulceaţa, cireşele proaspete, se acoperă cu cealaltă foaie şi se unesc marginile. Prăjitura se unge cu puţin ou şi se trasează pătrate cu o furculiţă.
Se coace timp de 35 de minute, până devine aurie. Prăjitura se scoate din formă abia după ce s-a răcit.
Se poate servi alături de o cupă de îngheţată.