Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 22 mai 2013 - Anul XVIII, nr. 115 (5322)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ray Manzarek, membru fondator al trupei The Doors, a murit la vârsta de 74 de ani

 

Clăparul trupei The Doors Ray Manzarek, unul dintre membrii fondatori ai renumitului grup de rock condus de Jim Morrison, a murit luni în Germania din cauza cancerului, conform unui comunicat publicat pe pagina de Facebook a grupului, relatează AFP.

Ray Manzarek, care s-a stins din viaţă la vârsta de 74 de ani, l-a întâlnit pe Jim Morrison la Venice Beach, în California (vestul Statelor Unite), înainte de a forma alături de el grupul cunoscut pentru piese precum "Riders on the storm" (1971). Manzarek a reformat grupul în ultimii ani, în pofida absenţei carismaticului lider care a murit în 1971 la vârsta de 27 de ani.

Acest american de origine poloneză a murit înconjurat de soţia şi familia sa într-o clinică din Rosenheim, "după o lungă luptă împotriva cancerului tractului biliar", conform unui comunicat.

Conform comunicatului citat, chitaristul grupului, Robby Krieger, s-a declarat "profund întristat să afle de dispariţia" prietenului său şi a spus că a fost "fericit" că a putut cânta alături de el clasicele piese The Doors în ultimii zece ani. "Ray a fost foarte important pentru mine şi îmi va lipsi mereu", a declarat acesta.

Manzarek a imprimat stilul său unic sunetului The Doors caracterizat mai ales prin orga prezentă în piese precum "Light my fire".

Format la Los Angeles la mijlocul anilor 1960, The Doors au cunoscut un succes internaţional. Dacă motto-ul "sex, droguri şi rock'n'roll" a însemnat sfârşitul pentru Jim Morrison, Manzarek a continuat să facă muzică şi după moartea acestuia, făcând parte din alte trupe şi având numeroase colaborări.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ray Manzarek, membru fondator al trupei The Doors, a murit la vârsta de 74 de ani.
 Vizualizări articol: 573 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ray Manzarek, membru fondator al trupei The Doors, a murit la vârsta de 74 de ani0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei