Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 27 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 98 (5305)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Studiu

Strângerea pumnului drept, în mod repetat, stimulează memoria

 

Strângerea pumnului drept, în mod repetat, stimulează memoria şi poate să îi ajute pe oameni să reţină mai uşor anumite informaţii, afirmă cercetătorii americani, citaţi de dailymail.co.uk.

După aceea, atunci când vine momentul reamintirii acelei informaţii, pumnul stâng este acela care trebuie strâns.

Oamenii de ştiinţă cred că aceste mişcări activează acele regiuni cerebrale care joacă un rol cheie în procesele de înmagazinare şi de reamintire a informaţiilor.

Potrivit cercetătorilor americani, persoanele care nu au la îndemână un pix şi o foaie de hârtie ar trebuie să încerce aceste trucuri atunci când încearcă să memoreze o listă de cumpărături sau un număr de telefon.

În cadrul acestui studiu, voluntarii au primit o minge din cauciuc şi au fost rugaţi să o strângă în pumn cât pot de tare, înainte de a încerca să memoreze o listă cu 72 de cuvinte.

Ei au strâns din nou acea minge după câteva minute, înainte de a încerca să îşi amintească acele cuvinte.

Un grup a folosit mâna dreaptă în ambele ocazii, iar celălalt grup a folosit mâna stângă. Voluntarii din al treilea grup au strâns mingea în mâna dreaptă înainte de a memora lista de cuvinte şi apoi mâna stângă cu puţin timp înainte de a încerca să îşi reamintească cât mai multe din acele cuvinte. Persoanele din al patrulea grup au folosit mâna stângă în prima etapă a testului şi mâna dreaptă în a doua etapă. Voluntarii din al cincilea grup au ţinut mingea în mână în ambele etape, dar fără să o strângă.

Cei care au strâns mingea mai întâi în mâna dreaptă şi apoi în mâna stângă au fost aceia care şi-au amintit cele mai multe cuvinte.

Pe locul al doilea s-au clasat voluntarii care au folosit mâna dreaptă în ambele etape, iar cei care nu au strâns mingea deloc au obţinut un scor mai bun decât persoanele care au folosit în prima etapă mâna stângă.

Coordonatorul studiului, Ruth Propper, spune că este nevoie de o serie de teste suplimentare pentru a vedea dacă şi alte tipuri de memorie pot fi stimulate prin astfel de trucuri şi dacă aceste rezultate uimitoare se aplică şi în cazul stângacilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Strângerea pumnului drept, în mod repetat, stimulează memoria.
 Vizualizări articol: 733 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Strângerea pumnului drept, în mod repetat, stimulează memoria0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei