Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 27 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 98 (5305)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

America Latină, ameninţată de cancer

 

America Latină se va confrunta cu un număr extrem de mare de îmbolnăviri de cancer, dacă guvernele nu acţionează rapid în vederea ameliorării sistemelor de sănătate şi îngrijirii săracilor, avertizează cercetători într-un raport publicat în ediţia de vineri a revistei The Lancet Oncology.

Raportul, lansat în cadrul conferinţei Grupului latino-american de Cooperare în Oncologie (LACOG), la Sao Paulo, anunţă că în regiune se înregistrează 13 decese la 22 de cazuri de cancer, în comparaţie cu 13 decese la 37 de cazuri în Statele Unite şi 13 decese la 30 de cazuri înEuropa.

Motivul principal este un diagnostic prea tardiv, potrivit autorilor studiului.

"Cercetătorii apreciază că, până în 2030, 1,7 milioane de cazuri de cancer vor fi diagnosticate în America Latină şi Caraibi şi că se vor înregistra peste un milion de decese cauzate de cancer anual", subliniază raportul.

 Boala reprezintă în prezent pierderi în valoare de patru miliarde de dolari pe an în regiune, nu doar din cauza costului scump al tratamentului, ci şi a impactului în economie şi morţilor premature.

  "Aceste costuri vor creşte şi mai mult dacă guvernele nu adoptă o acţiune coorodnată pentru a stopa impactul în creştere al cancerului în regiune", subliniază studiul.

"Numeroşi locuitori din regiune, în special în comunităţile sărace, indigene sau rurale, au un acces limitat sau nu au deloc acces la servicii de luptă împotriva cancerului, o problemă agravată de investiţii slabe în sănătate şi foarte inegale în majoritatea ţărilor latino-americane", precizează raportul.

Alt factor constă în faptul că majoritatea latino-americanilor nu au acces la sisteme de sănătate.

"Aceste ţări şi-au concentrat investiţiile asupra prevenirii şi tratării bolilor infecţioase, în contextul în care cheltuielile cu bolile necontagioase, cum este cancerul, nu au urmat acest ritm", deplânge americanul Paul Goss, un profesor la Şcoala de Medicină Harvard, care a condus echipa de experţi ce a redactat raportul.

Studiul lansează un semnal de alarmă în legătură cu faptul că aceste "cancere sunt bolile persoanelor care îmbătrânesc, în contextul în care cercetătorii calculează că, în 2020, vor exista peste 100 de milioane de persoane în vârstă de peste 60 de ani în America Latină".

Guvernele ar putea să reducă rata cancerului cu un cost relativ scăzut, prin încurajarea oamenilor să înceteze să fumeze, să consume alcool, să se alimenteze în mod sănătos şi să facă exerciţii fizice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului America Latină, ameninţată de cancer.
 Vizualizări articol: 648 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
America Latină, ameninţată de cancer0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei