Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 12 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 85 (5292)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

O scrisoare a savantului care a descifrat structura ADN-ului, vândută cu 6 milioane de dolari

 

O scrisoare a lui Francis Crick, în care acest savant britanic premiat cu Nobelul pentru medicină în 1962 îi povestea fiului său în vârstă de 12 ani felul în care a descoperit structura ADN-ului, a fost vândută la licitaţie, miercuri, cu 6 milioane de dolari, la New York, informează AFP.

Scrisoarea acestui biolog era estimată între 1 milion şi 2 milioane de dolari. Licitaţia a fost organizată de casa Christie's.

"Eu şi Jim Watson am făcut probabil o descoperire foarte importantă", afirma la începutul scrisorii Francis Crick, adresându-se fiului său, aflat într-un internat şcolar, explicându-i că au "construit un model pentru structura acidului dezoxiribonucleic, denumit ADN". Această structură "este foarte frumoasă", adăuga savantul britanic.

"Cu alte cuvinte, credem că am descoperit mecanismul de copiere de bază, prin care viaţa devine viaţă", afirma Crick în această scrisoare de şapte pagini, scrisă pe 19 martie 1953.

"Înţelegi de ce suntem foarte entuziasmaţi. Citeşte aceste lucruri cu mare atenţie, pentru a le înţelege. Când vei veni acasă, îţi voi arăta modelul", a adăugat Francis Crick.

Francis Crick (1916-2004) a primit alături de James Watson şi de Maurice Wilkins premiul Nobel pentru medicină în 1962, pentru descoperirea structurii în formă de dublă spirală a ADN-ului. Savantul britanic a fost recompensat şi cu medalia Copley, în 1975.

Moştenitorii săi au decis să vândă şi această medalie, scoasă la vânzare pentru suma de 250.000 de dolari, de casa Heritage Auctions, la New York, joi, alături de alte obiecte care au aparţinut cercetătorului, precum halatul său de laborator.

Iniţialele sale şi data la care i-a fost înmânat premiul Nobel sunt gravate pe spatele medaliei.

Diploma pe două pagini şi cecul de aproape 86.000 de coroane suedeze remise odată cu premiul Nobel vor face parte şi ele din obiectele scoase la vânzare.

O parte din sumele încasate vor fi donate în favoarea programelor de cercetări ştiinţifice şi vor finanţa activitatea Institutului Francis Crick, care va fi inaugurat la Londra, în anul 2015.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O scrisoare a savantului care a descifrat structura ADN-ului, vândută cu 6 milioane de dolari.
 Vizualizări articol: 791 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
O scrisoare a savantului care a descifrat structura ADN-ului, vândută cu 6 milioane de dolari0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei