Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 8 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 81 (5288)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

NASA vrea să captureze un asteroid de mici dimensiuni, până în 2020

 

Agenţia spaţială americană (NASA) vrea să organizeze, până în 2020, o misiune robotizată cu scopul de a captura un asteroid de mici dimensiuni şi a-l aşeza pe orbita Lunii, informează AFP.

Informaţia a fost făcută publică de un membru de marcă al comisiei pentru misiuni spaţiale din Senatul american, Bill Nelson, un democrat din statul Florida.

Preşedintele american Barack Obama va supune aprobării acest nou proiect - care va costa 100 de milioane de dolari - în audierile de miercuri din Congresul american.

Operaţiunea de capturare a asteroidului face parte dintr-un program spaţial mai amplu, a spus Nelson pe site-ul său de internet.

 "Programul combină cercetările necesare pentru exploatarea resurselor de pe asteroizi şi mijloacele de deviere a traiectoriilor acestora în cazul în care reprezintă o ameninţare pentru Terra, precum şi dezvoltarea tehnologiilor care permit facilitarea viitoarelor misiuni cu echipaj uman pe Marte", a spus senatorul american.

Acesta a explicat că proiectul a fost anunţat anul trecut de Institutul pentru Tehnologie California din Pasadena şi reţinut pe lista de priorităţi a NASA şi a biroului pentru ştiinţă şi tehnologie de la Casa Albă. Ulterior au fost rugaţi să se alăture acestui proiect şi alţi oameni de ştiinţă.

Obiectivul lui Obama de a trimite astronauţi pe un asteroid apropiat de Terra, până în 2025, nu poate fi atins, având în vedere proiecţiile bugetare de pe următorii ani.

Însă, remorcarea unui asteroid cu ajutorul unui robot şi aşezarea acestuia pe orbita Lunii le-ar oferi astronauţilor o destinaţie la "costuri acceptabile", a mai spus Nelson, care citează în sprijinul afirmaţiilor sale studiile făcute în acest sens.

Astfel, obiectivul vizitării unui asteroid de către astronauţii americani ar fi devansat cu patru ani, a adăugat acesta.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului NASA vrea să captureze un asteroid de mici dimensiuni, până în 2020.
 Vizualizări articol: 561 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
NASA vrea să captureze un asteroid de mici dimensiuni, până în 20200.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei