Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 21 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 66 (5273)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Profilul celibatarului european: De la partener de sex la partener de viaţă

 

În Europa, nouă persoane celibatare din zece se declară deschise în faţa posibilităţii de a se întâlni cu alte persoane, în încercarea de a-şi găsi "sufletul pereche", potrivit studiului anual "LoveGeist".

Studiul a fost realizat de site-ul Meetic şi de Institutul TNS Sofres pe un eşantion de 11.000 de persoane celibatare din şapte ţări europene.

Primăvara este anotimpul reînnoirii, al iubirii şi al seducţiei, afirmă Marlène Duretz, autoarea acestui articol publicat pe site-ul cotidianului Le Monde. Pentru a pune capăt celibatului lor, persoanele chestionate în acest studiu au spus că au mizat pe întâlnirile amoroase.

"Chiar dacă nu toate acestea se transformă în relaţii de cuplu, ele satisfac adeseori nevoia de a ieşi din casă, de a ieşi din cercul de prieteni, de a buscula puţin obişnuinţele din viaţa cotidiană", afirmă psihanalistul Sophie Cadalen. În condiţiile în care nouă celibatari din zece se declară dispuşi să facă acest pas, 58% dintre femei spun că ele au fost acelea care au avut iniţiativa pentru organizarea primei întâlniri.

 

Amintiri plăcute despre prima întâlnire

Deşi multe dintre aceste întâlniri nu se transformă într-o "frumoasă poveste de iubire", 85% dintre celibatari păstrează o amintire plăcută despre ele, "dovadă a faptului că deşi alchimia amoroasă nu funcţionează de fiecare dată, importanţa prieteniei nu este loc de neglijat", afirmă autorii studiului. Un procent de 17% dintre francezii chestionaţi au declarat că l-au cunoscut pe cel mai bun prieten al lor prin intermediul unor astfel de întâlniri, iar 16% dintre respondenţi au spus că şi-au găsit cel mai bun partener de sex participând la astfel de întâlniri. Aceste constatări, considerate mai degrabă masculine decât feminine, sunt majoritare pentru segmentul de vârstă 18-25 de ani. În schimb, celibatarii de peste 35 de ani, au spus că preferă să "rupă legătura" cu persoana cunoscută în timpul unor astfel de întâlniri (dacă nu au reuşit să clădească o relaţie, n.r.).

Un bărbat romantic şi galant face cât doi. Potrivit rezultatelor studiului "LoveGeist", 88% dintre femeile celibatare europene s-au declarat cucerite de galanterie, preferând "cavalerii" îndatoritori şi romantici. Trioul câştigător al galanteriei constă în următoarele trei aspecte: să fii condusă acasă, cu automobilul, cu taxiul sau pe jos (43%), să fii prezentată persoanelor cu care partenerul se întâlneşte în prezenţa ta (39%) şi să nu te întrerupă în timp ce vorbeşti (36%).

În Franţa, 98% dintre femeile chestionate apreciază galanteria, în special femeile cu vârste de peste 25 de ani. Acest procent este de 79% în Norvegia şi de 71% în Germania. "Aceste rezultate confirmă dimensiunea culturală a abordărilor noastre amoroase", explică Sophie Cadalen. În ţările latine, unde bărbatul macho se bucură de un anumit succes, galanteria se află încă la mare rang. În ţările în care diferenţierile în funcţie de sex reprezintă o chestiune mai puţin tranşată, galanteria nu este chiar atât de aşteptată. "În timp ce romantismul este foarte apreciat de femei (59% dintre femeile europene), bădărănia rămâne majoritar percepută ca un factor care ucide iubirea".

 

49% dintre femei vor să împartă nota de plată cu partenerul în mod egal

În ceea ce priveşte aspectul financiar, autorii studiului au dezvăluit faptul că 2% dintre femeile europene vor să îşi achite singure întreaga notă de la prima întâlnire, iar 49% vor să împartă nota de plată cu partenerul în mod egal.

Pentru patru femei celibatare din zece, este nevoie de mai multe "întâlniri reuşite" cu o persoană pentru a stabili dacă cei doi parteneri vor avea o relaţie, în timp de 11% dintre femeile europene chestionate au considerat că prima întâlnire este suficientă pentru a considera că formează deja un cuplu cu acea persoană.

Un loc esenţial este acordat dialogului într-o relaţie amoroasă incipientă, acest aspect fiind evidenţiat în toate ţările. Pentru a-şi pecetlui uniunea, germanii, ca şi italienii, solicită de la partener ca relaţia lor să fie una exclusivă. "O declaraţie poate fi făcută într-o mie de feluri, dar celebrul «je t'aime» («te iubesc», n.r.) franţuzesc pecetluieşte relaţia mai bine ca orice altă declaraţie", afirmă Sophie Cadalen.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Profilul celibatarului european: De la partener de sex la partener de viaţă.
 Vizualizări articol: 792 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Profilul celibatarului european: De la partener de sex la partener de viaţă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei