Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 21 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 66 (5273)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Invenţia pentru creşterea productivităţii

Monitorul care arată când nu eşti atent la locul de muncă

 

O echipă de cercetători de la o universitate britanică a inventat un monitor care poate detecta momentele în care nu suntem atenţi la ecranul calculatorului la locul de muncă, cu scopul de "a creşte productivitatea angajaţilor".

Potrivit cercetătorilor de la Universitatea din Saint Andrews, Scoţia, noul sistem - "Diff Displays" - a fost conceput pentru a reduce sursele de distragere de la muncă şi pentru a creşte productivitatea angajaţilor, scrie Daily Mail.

Modalitatea de funcţionare constă în montarea unei camere de filmat deasupra spaţiului de lucru ce poate identifica ochii utilizatorului, pentru a observa dacă se uită la computer sau nu.

Echipa din spatele noului sistem a precizat că tehnologia aceasta nu are obiectivul de a-i supraveghea pe angajaţi, ci doar să se asigure că nu trec cu vederea nimic nou care apare pe ecran. Potrivit cercetătorilor, invenţia ar juca un rol esenţial în medii unde munca prezintă constant un nivel înalt de presiune, precum camerele de control al traficului aerian, unde angajaţii trebuie să fie atenţi la mai multe ecrane în acelaşi timp.

Sistemul reduce eventualele motive de distragere prin atenuarea părţilor din ecran care rămân statice şi prin evidenţierea subtilă a schimbărilor care au loc în afişaj de-a lungul timpului. Când utilizatorul îşi întoarce privirea la monitor, sistemul revine rapid la conţinutul actual al ecranului prin diferite forme de animaţie.

Un studiu al activităţii sistemului timp de o săptămână de muncă a indicat o reducere a numărului de cazuri în care angajaţii şi-au mutat atenţia între afişajele monitorului.

"Într-o lume în care afişajele electronice încep să ne înconjoare şi să ne caute atenţia, tehnologiile care se concentrează pe lipsa de atenţie devin cu atât mai importante", este de părere doctorandul Jakub Dostal, care lucrează la Şcoala de Informatică de la Universitatea din St. Andrews. "Diff Displays este un exemplu de tehnologie de afişaj inteligent care poate fi uşor instalată şi poate avea un impact pozitiv asupra a probabil miliarde de utilizatori."

Potrivit Daily Mail, cercetătorii de la St. Andrews au pus la dispoziţie pentru descărcare sistemul Diff Displays pentru Microsoft Windows.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Monitorul care arată când nu eşti atent la locul de muncă.
 Vizualizări articol: 859 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Monitorul care arată când nu eşti atent la locul de muncă5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei