Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 26 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 20 (5227)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Reţeta săptămânii: Pui cu tarhon şi vin de Porto

Puiul cu tarhon şi vin de Porto este un preparat foarte parfumat, foarte potrivit pentru un prânz de weekend, alături de o salată, pâine proaspătă şi un pahar de vin bun.

 

Ingrediente:

Un pui tăiat bucăţi (fără piele)
250 de grame de ciuperci
200 de grame de bacon
3 cepe potrivite
3 linguri de făină
3 linguriţe de tarhon
30 de grame de unt
3 linguri de ulei

 

Pentru sos:

30 de grame de unt
30 de grame de făină
200 de mililitri de supă de pui
300 de mililitri de vin de Porto (sau un vin roşu foarte dulce)
Sare
Piper

 

Mod de preparare:

Se încălzeşte cuptorul la 200°C.

Pe o farfurie se pun făina, tarhonul, sare şi piper şi fiecare bucată de carne se pudrează cu acest amestec.

Într-o cratiţă se pun 30 de grame de unt şi uleiul de măsline, iar când grăsimea este încinsă se călesc în ea bucăţile de carne, care apoi se scot pe o farfurie.

Într-o altă cratiţă se căleşte ceapa cu şunca tăiată bucăţele, timp de 5 minute, apoi se pun ciupercile şi se mai lasă totul pe foc 2 - 3 minute.

Se prepară sosul: se topeşte într-o cratiţă untul, se adaugă făina şi se amestecă bine timp de 2 minute, se adaugă treptat supa de pui şi apoi, tot treptat, vinul. Sosul se amestecă permanent pentru a nu se forma cocoloaşe (acum se poate adăuga tarhon după gust).

Într-o tavă se pun bucăţile de pui, se acoperă cu ceapa, apoi sosul. Se dă la cuptor şi se lasă la copt o oră şi jumătate, în funcţie de mărimea puiului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Reţeta săptămânii: Pui cu tarhon şi vin de Porto.
 Vizualizări articol: 587 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Reţeta săptămânii: Pui cu tarhon şi vin de Porto0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei