Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 18 (5225)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Google a anunţat profit în creştere pentru ultimele trei luni din 2012, datorită publicităţii online

Profitul Google a crescut cu 6,7% în ultimele trei luni ale anului trecut, la 2,9 miliarde de dolari, depăşind estimările analiştilor, datorită veniturilor mai ridicate din publicitate, retailerii suplimentând bugetele de marketing pentru perioada sărbătorilor de iarnă.

Veniturile companiei, care deţine cel mai mare motor de căutare online şi cel mai popular sistem de operare pentru smartphone-uri, au urcat cu 37% în trimestrul al patrulea al anului trecut faţă de perioada corespunzătoare din 2011, de la 10,5 miliarde de dolari la 14,4 miliarde de dolari.

Încasările Motorola Mobile, companie preluată anul trecut de Google, au fost de 1,5 miliarde de dolari, cu o pierdere operaţională de 353 milioane de dolari, potrivit unui raport prezentat de Google marţi seară, după închiderea şedinţei bursiere la New York.

Rezultatele Google au fost susţinute de veniturile din publicitate. Cifra de afaceri în sectorul comerţului electronic din SUA a urcat în ultimele două luni ale anului trecut cu 14%, după ce retailerii au început mai devreme decât în anii trecuţi promovarea ofertelor de sărbători, potrivit datelor ComScore Inc., citate de Bloomberg.

Acţiunile companiei au avansat cu 5,1% la New York în sesiunea de tranzacţii electronice de marţi seară, după ce a închis şedinţa bursieră în scădere cu aproape 1%.

Analiştii au anticipat rezultate ceva mai slabe, în principal din cauza tranziţiei tot mai vizibile în rândul consumatorilor către internetul mobil, publicitatea pe ecranele mai mici ale smartphone-urilor fiind mai puţin profitabilă.

Google a cumpărat anul trecut producătorul de smartphone-uri Motorola Mobility Holdings pentru 12,4 miliarde de dolari şi a anunţat în luna august că va reduce personalul companiei cu 4.000 de locuri de muncă, renunţând la o treime din cele 90 de puncte de lucru.

În decembrie, Google a vândut către Arris Group divizia Motorola Home, care produce receivere TV, pentru 2,35 miliarde de dolari.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Google a anunţat profit în creştere pentru ultimele trei luni din 2012, datorită publicităţii online.
 Vizualizări articol: 432 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Google a anunţat profit în creştere pentru ultimele trei luni din 2012, datorită publicităţii online0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei