Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 10 (5217)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Versurile lui Mihai Eminescu interpretate pe muzică bisericească pot fi ascultate pe iPhone şi iPad

Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului a pregătit un album de cântece pe versurile poetului Mihai Eminescu, interpretate în stil bisericesc, psaltic şi coral, care pot fi ascultate în cadrul unei aplicaţii pentru iPhone şi iPad.

Albumul intitulat "Omagiu. Mihai Eminescu", pregătit pentru a marca 163 de ani de la naşterea poetului, conţine cântece interpretate într-un stil bisericesc, psaltic şi coral de grupul "Brevis Cuartet", din care fac parte patru preoţi de la Mănăstirea Curtea de Argeş.

Pentru acest album au fost alese unsprezece poezii scrise de Mihai Eminescu, printre care "Sara pe deal", "Rugăciune", "Ce te legeni codrule" şi "Revedere", a precizat Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului, într-un comunicat de presă remis, luni, agenţiei MEDIAFAX.

Albumul poate fi ascultat pe un suport mai puţin obişnuit, pe iPhone şi iPad, în cadrul Aplicaţiei "Mănăstirea Curtea de Argeş".

"Trăim într-o lume a vitezei. Oamenii nu mai au răgaz pentru micile bucurii ale sufletului. Datoria Bisericii este să propovăduiască Cuvântul Domnului, indiferent de mijloace. De aceea, nu trebuie să considerăm tehnologia ca fiind o piedică, ci să ne ajutăm de ea", a spus arhidiaconul Caliopie Ichim, citat în comunicat.

El a precizat că biserica are datoria morală de a fi atât un locaş de cult, cât şi unul de cultură.

"Mihai Eminescu este mai mult decât un mare poet, el este un simbol naţional şi emblema noastră culturală. Biserica are datoria morală de a fi nu numai un locaş cult ci şi unul de cultură. De aceea, am încercat să unim cele două elemente, religia, prin muzica psaltică şi harul poetului, prin versurile sale", a adăugat arhidiaconul Caliopie Ichim.
Evenimentele dedicate lui Mihai Eminesci au debutat duminică, în cadrul unei serate cultural-religioase organizate de Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului în sala mare a Teatrului Alexandru Davila, din municipiul Piteşti.

Aplicaţia pentru iPhone şi iPad "Mănăstirea Curtea de Argeş", dezvoltată de firma ApplusMobile, a fost lansată la începutul lunii octombrie 2012.

Reprezentanţii Arhiepiscopiei Argeşului şi Muscelului au precizat că această aplicaţie oferă credincioşilor posibilitatea de a purta cu ei, oriunde s-ar afla, rugăciunile de suflet, totodată putând afla şi ştiri din domeniul religios. Cu ocazia sărbătorilor de iarnă, aplicaţia a fost îmbogăţită şi cu o secţiune de colinde religioase.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Versurile lui Mihai Eminescu interpretate pe muzică bisericească pot fi ascultate pe iPhone şi iPad.
 Vizualizări articol: 687 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Versurile lui Mihai Eminescu interpretate pe muzică bisericească pot fi ascultate pe iPhone şi iPad0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei