Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 10 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 6 (5213)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Asteroidul Apophis se apropie joi noaptea de Terra, fără a constitui un pericol pentru planetă

Asteroidul Apophis, care ar putea atinge uşor Terra în 2029 şi ar putea lovi planeta în 2036, se va apropia de Pământ, în noaptea de miercuri spre joi, la o distanţă de 14,4 milioane de kilometri, au anunţat astronomii, care spun că acest lucru nu reprezintă un pericol, informează AFP.

Iniţial, probabilităţile ca acest asteroid - descoperit în 2004 şi care are un diametru de 270 de metri şi mărimea a trei terenuri de fotbal - să lovească Terra în 2029 au fost estimate la 2,7%.

Însă noile calcule efectuate în 2009 de NASA, în urma unui survol al lui Apophis - numele asteroidului aparţinând unui demon din mitologia egipteană -, arată că acesta va trece, pe 13 aprilie 2029, la o distanţă de 22.208 kilometri de Terra. Este vorba de cea mai mică distanţă care va despărţi Terra de acest obiect observată în timpurile moderne.

Probabilitatea ca Apophis să intre în coliziune cu Terra în 2036 este de 1 la 250.000, potrivit noilor calcule efectuate de Steve Chesley şi Paul Chodas, de la Jet Propulsion Laboratory al NASA, situat în Pasadena (California). Aceste calcule se bazează pe noi tehnici şi date colectate de astronomi. O estimare precedentă arăta că aceste probabilităţi sunt de 1 la 45.000.

Cea mai mare parte a datelor noi care au permis recalcularea orbitei lui Apophis provin din observaţiile efectuate de astronomul Dave Tholen şi de echipa sa de la Institutul de astronomie al Universităţii din Hawaii.

În noaptea de miercuri spre joi, asteroidul va putea fi observat în timp real pe site-ul Slooh.com, începând cu ora 00.00 GMT, acompaniat de comentariile şi răspunsurile preşedintelui Slooh, Patrick Paolucci.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Asteroidul Apophis se apropie joi noaptea de Terra, fără a constitui un pericol pentru planetă.
 Vizualizări articol: 489 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Asteroidul Apophis se apropie joi noaptea de Terra, fără a constitui un pericol pentru planetă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei