Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 28 dec 2012 - Anul XVII, nr. 301 (5206)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Motivele pentru care femeile îşi pierd libidoul

Într-o perioadă în care filmele şi emisiunile TV ne fac să credem că toate femeile au un libido insaţiabil, există din ce în ce mai multe dovezi că lucrurile stau cu totul diferit.

Studii efectuate în Europa sau America, care au analizat mii de femei de toate vârstele, indică faptul că între 30 şi 50 la sută dintre femei au fost afectate la un moment dat de scăderea sau lipsa apetitului sexual, scrie Daily Mail.

Alte studii demonstrează că o treime dintre femei nu experimentează orgasmul sau consideră sexul ca fiind dureros.

Cauzele acestei probleme, care nu este pe deplin înţeleasă, sunt complexe, putând fi de natură fizică, psihică sau socială.

Unul dintre elementele analizate este nivelul de testosteron. În timp ce femeile pot fi afectate de lipsa apetitului sexual la orice vârstă, schimbările precum naşterea sau menopauza pot juca un rol important.

"Nu există nici o îndoială că pierderea libidoului cauzează depresie, dureri de cap sau alte afecţiuni fizice ce aparent nu au legătură. Sexul satisfăcător este o componentă esenţială a stării de bine", a declarat Mike Perring, psihoterapeut pe probleme sexuale la o universitate londoneză.

Mulţi experţi cred că o scădere a nivelului de testosteron din organism este de vină. Femeile au de zece ori mai mult testosteron decât estrogen în organism. Producerea hormonului este stimulată de actul sexual, astfel că totul devine un cerc vicios. Nivelul de testosteron scade în mod natural în medie cu 50 la sută între 20 şi 45 de ani şi continuă să scadă, mai puţin dramatic, odată cu procesul de îmbătrânire.

Alte femei experimentează însă o scădere mai dramatică a acestui hormon, ceea ce ar putea explica de ce lipsa libidoului poate apărea la orice vârstă.

Printre factorii de natură psihologică ce influenţează libidoul se numără depresia şi stresul, acesta din urmă afectând substanţial producţia de testosteron.

"Trăim vremuri dificile, cu oameni care se zbat să-şi păstreze locul de muncă sau care trebuie să îndeplinească multe sarcini în timp scurt, iar viaţa oamenilor este din ce în ce mai aglomerată. Sunt ocupaţi la muncă, sunt ocupaţi cu copiii sau cu cei bătrâni, situaţii care pot influenţa apetitul sexual. Foarte multe femei vin din ce în ce mai des să ceară ajutor", a declarat Paula Hall, terapeut şi consilier privind relaţiile.

În plus, peste 150 dintre medicamentele comune prescrise sunt cunoscute a avea un impact negativ asupra dorinţei sexuale. Printre acestea sunt incluse contraceptivele, antidepresivele, calmantele sau medicamentele pentru tratarea tensiunii arteriale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Motivele pentru care femeile îşi pierd libidoul.
 Vizualizări articol: 746 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Motivele pentru care femeile îşi pierd libidoul0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei