Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 17 dec 2012 - Anul XVII, nr. 295 (5200)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Turcia renunţă să participe la Eurovision, dezaprobând sistemul de votare

Televiziunea publică din Turcia (TRT) a anunţat că nu va participa la ediţia din 2013 a concursului muzical Eurovision - programată între 14 şi 18 mai la Malmo, Suedia -, în urma deciziei instituţiei organizatoare de a reduce la jumătate efectele votului oferit de public, informează trtfrancais.com.

În comunicatul emis de TRT este criticată decizia luată de membrii "privilegiaţi" ai European Broadcasting Union (EBU) - instituţia organizatoare a Eurovision -, Germania, Franţa, Marea Britanie, Spania şi Italia, de a reduce cu 50% efectele voturilor publicului, din cauza unor "rezultate nesatisfăcătoare" obţinute în ultimii ani.

Din 2009, punctele oferite de fiecare ţară participantă în timpul finalei sunt rezultatul unei medii între voturile publicului (50%) şi voturile unui juriu format din specialişti sau personalităţi din domeniul muzicii (50%).

Din 2000, cele "5 mari" membre EBU sunt automat calificate în marea finală, indiferent de rezultatele obţinute în concurs în anul precedent. Aceste ţări au obţinut un statut special în urma unei importante contribuţii financiare la EBU, fără de care producţia concursului nu ar fi fost posibilă.

Anunţul Turciei vine după ce alte patru ţări au decis să renunţe la participarea la Eurovision 2013 - Portugalia, Slovacia, Polonia şi Bosnia-Herţegovina.

În schimb, la sfârşitul lunii noiembrie, Consiliul de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune (SRTv) a aprobat participarea Televiziunii Române la concursul Eurovision 2013.

Concursul Eurovision este una dintre cele mai importante competiţii muzicale internaţionale, este organizat de European Broadcasting Union (EBU) şi se desfăşoară în fiecare an, începând din 1956.

Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem - Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi -Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu - Atena, 2006).

Melodia românească cu cel mai mare punctaj obţinut în finala Eurovision (172 de puncte) este "Tornero", compusă de Eduard Cîrcotă şi interpretată de MihaiTrăistariu.

Trupa Mandinga, reprezentanta României la Eurovision 2012, s-a clasat pe locul al 12-lea în finala concursului, unde a concurat cu piesa "Zaleilah".

Eurovision este transmis în Europa, Australia, Canada, Egipt, Asia şi Statele Unite. Anul trecut, finala a avut o audienţă record de aproximativ 70 de milioane de telespectatori, iar numărul celor care au urmărit atât finala, cât şi semifinalele a fost de aproximativ 114,5 milioane, potrivit EBU.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Turcia renunţă să participe la Eurovision, dezaprobând sistemul de votare.
 Vizualizări articol: 473 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Turcia renunţă să participe la Eurovision, dezaprobând sistemul de votare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei