Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 17 dec 2012 - Anul XVII, nr. 295 (5200)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Obiecte ce i-au aparţinut actriţei Greta Garbo, vândute la licitaţie cu preţuri mult peste aşteptări

Mai multe obiecte care i-au aparţinut actriţei Greta Garbo - printre care o rochie de seară din catifea neagră, bijuterii şi trei caschete din piele - au fost vândute la licitaţie, vineri, preţurile obţinute fiind cu mult peste aşteptări, informează Reuters.

Peste 800 de articole vestimentare au făcut obiectul licitaţiei de vineri organizate în Beverly Hills, Los Angeles, de casa Julien's Auction. Interesaţi de obiectele care i-au aparţinut celebrei Greta Garbo, colecţionarii au licitat, preţurile crescând cu mult peste estimări.

Astfel, o rochie de seară din catifea neagră, datând din 1930, a fost vândută cu 13.750 de dolari, preţul estimat fiind de 1.200 de dolari. Însă cea mai mare valoare au avut-o cele trei caschete din piele pentru automobilişti care i-au aparţinut actriţei şi care, estimate iniţial la 200 de dolari, au fost vândute pentru suma de 15.000 de dolari.

O sumă mare a fost obţinută şi pentru paşaportul american al actriţei, din 1964, estimat la 3.000 - 5.000 de dolari şi vândut cu 15.000 de dolari.

Toate obiectele licitate au provenit din averea rămasă de la actriţa care încetat din viaţă la New York, în 1990, la vârsta de 84 de ani, după ce s-a retras din cinematografie şi din viaţa publică în 1941.

Derek Reisfield, strănepotul Gretei Garbo, a declarat pentru Reuters, în august, când a fost anunţată licitaţia, că familia actriţei a păstrat acele obiecte într-un depozit înainte de a se decide să le vândă.

Colecţia cuprinde rochii vintage şi de designer, pantofi, mobilă, fotografii ale actriţei, dar şi patul pe care aceasta l-a conceput folosind sculpturi vechi suedeze, pentru a-şi demonstra descendenţa suedeză. Respectivul pat, care va fi pus în vânzare într-o licitaţie a cărei dată va fi anunţată ulterior, este estimat la sume cuprinse între 800 şi 1.200 de dolari.

Printre obiectele vândute vineri se află şi o declaraţie bancară din 1956 (1.125 de dolari), o jachetă militară suedeză (4.062 de dolari) şi o haină din brocart din anii '60 (12.800 de dolari).

Greta Garbo şi-a început cariera actoricească la Hollywood, în filme mute, precum "Flesh and the Devil" (1927), şi a fost unul dintre puţinii actori care au reuşit tranziţia la filmele cu sonor, devenind o imagine simbolică pentru cinematografia mondială, atât pentru frumuseţea, cât şi pentru talentul ei.

A fost de patru ori nominalizată la Oscar, prima dată pentru filmul "Anna Christie" (1929), câştigând, în 1954, premiul pentru întreaga carieră.

Născută la Stockholm, Greta Garbo, pe numele real Greta Gustafsson, a debutat în cinematografie în 1924 în "Saga lui Gosta Berlings", în regia lui Mauritz Stiller (1883 - 1928). Ea a plecat în Statele Unite în 1925. Acolo s-a impus cu filme ca "Grand Hotel" (1932), "Regina Christina" (1933), "Anna Karenina" (1935), "Romanul lui Marguerite Gautier" (1937), "Marie Walewska" (1937) şi "Ninotchka" (1939). Greta Garbo a primit cetăţenia americană în 1951. Actriţa a abandonat cinematografia în plină glorie şi şi-a trăit ultimii ani foarte retrasă, la New York, unde a încetat din viaţă în 1990.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Obiecte ce i-au aparţinut actriţei Greta Garbo, vândute la licitaţie cu preţuri mult peste aşteptări.
 Vizualizări articol: 576 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Obiecte ce i-au aparţinut actriţei Greta Garbo, vândute la licitaţie cu preţuri mult peste aşteptări0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei