Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 15 dec 2012 - Anul XVII, nr. 294 (5199)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Animalele, un cadou neinspirat de Sărbători

Să cumperi căţei, pisici sau alte animale dintr-un impuls sau pentru că nu ai inspiraţie pentru un cadou de Sărbători este o decizie greşită, sunt de părere reprezentanţii lanţului de magazine de animale Adelaide, din Salisbury, citaţi de presa australiană.

Conducerea lanţului de pet shop-uri din Australia a luat decizia radicală de a nu vinde niciun fel de animal în perioada Sărbătorilor. Această decizie a fost justificată prin faptul că multe dintre acele animale de companie ajung să moară din cauza neglijenţei noilor stăpâni.

Astfel, la sucursala din Salisbury a Adelaide a fost postată o notificare prin care clienţii sunt anunţaţi că vânzarea de căţei a fost stopată din dorinţa ca respectivele animale să fie protejate de cumpărătorii impulsivi. Informaţia, postată şi pe pagina oficială de Facebook a lanţului de pet shop-uri, a avut 800 de comentarii şi aproximativ 20.000 de like-uri.

Mandy Tregeagle, proprietarea magazinului din Salisbury, a spus că, în ultima perioadă, a fost asaltată de cei care doreau să cumpere un animal de companie pentru a-l oferi ca dar de Crăciun, dar, din punctul ei de vedere, soarta acestor animale ar fi fost tristă, pentru că proprietarii nu erau pregătiţi să aibă grijă de ele şi, cel mai probabil, acestea ar fi sfârşit părăsite imediat după Sărbători.

În septembrie anul acesta, pe pagina de internet news.com a fost publicată informaţia potrivit căreia "rata deceselor la căţeluşi şi pisicuţe care au ajuns în adăposturi pentru că au fost părăsite sau maltratate de stăpâni a crescut alarmant". Potrivit datelor furnizate de respectivul site, unul din trei căţei şi mai mult de jumătate dintre pisicile ajunse în adăposturile pentru animale au murit.

Cea mai mare vină o poartă, spun reprezentanţii lanţului Adelaide, proprietarii şi crescătorii de animale, care permit înmulţirea excesivă a acestora în scopul comercializării.

Potrivit lui Tregeagle, numai anul acesta li s-a propus să intermedieze vânzarea a peste 8.000 de pisici şi 1.000 de căţei rezultaţi din "naşteri accidentale" şi, în fiecare zi, primesc cel puţin 20 de telefoane de la persoane care doresc să cumpere căţei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Animalele, un cadou neinspirat de Sărbători.
 Vizualizări articol: 817 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Animalele, un cadou neinspirat de Sărbători0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei