Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 7 dec 2012 - Anul XVII, nr. 287 (5192)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Un desen de Raphael, vândut cu preţul record de 47,9 milioane de dolari

Un desen realizat de maestrul renascentist Raphael a fost vândut cu 29,7 milioane de lire sterline (47,9 milioane de dolari) - un record de preţ pentru operele artistului italian -, la o licitaţie organizată miercuri seară, la Londra, de casa Sotheby's, informează Reuters.

Preţul de vânzare a acestui desen în creion a depăşit de două ori estimările specialiştilor.

Desenul "Cap de Apostol" ("Head of an Apostle") reprezintă un studiu realizat de Raphael în secolul al XVI-lea pentru ultimul său tablou, "Apoteoza" (denumit în alte cercuri "Schimbarea la faţă"), care este expus la Muzeul Vaticanului din Roma.

Desenul are dimensiunile de 38 centimetri x 28 centimetri şi este realizat în creion negru. Înainte de a fi vândut la licitaţia de la Londra, desenul a fost inclus într-o expoziţie itinerantă, organizată sub forma unui "turneu de adio", şi a fost expus în Asia, Europa şi America de Nord.

Doar două alte desene de Raphael, de acelaşi calibru, au fost scoase la licitaţie în ultimii 50 de ani, au declarat reprezentanţii casei Sotheby's. În 2009, desenul în creion "Cap de muză" s-a vândut cu 29,2 milioane de lire sterline (46,3 milioane de dolari) la o licitaţie organizată de casa Christie's la Londra.

Aflat în colecţia Devonshire din Chatsworth, reşedinţa celui de-al 12-lea duce de Devonshire, "Cap de Apostol" este unul dintre cele mai importante desene de Raphael care se afla încă în proprietate privată.

Identitatea noului proprietar nu a fost dată publicităţii, însă câştigătorul licitaţiei este un angajat al casei Sotheby's care îi reprezintă adeseori pe colecţionarii ruşi.

La această licitaţie au fost vândute şi alte opere de artă, iar suma totală care a fost obţinută a fost de 58,1 milioane de lire sterline.

Tabloul "The Prayer Before the Meal", realizat de maestrul olandez Jan Steen în 1660, a fost vândut cu 5,6 milioane de lire sterline.

Reprezentanţii J. Paul Getty Museum din Los Angeles au confirmat că au achiziţionat cu 3,8 milioane de lire sterline "Roman de Gillion de Trazegnies", o lucrare realizată în secolul al XV-lea de pictorul flamand Lieven van Lathem.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un desen de Raphael, vândut cu preţul record de 47,9 milioane de dolari.
 Vizualizări articol: 547 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un desen de Raphael, vândut cu preţul record de 47,9 milioane de dolari0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei