Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 11 oct 2012 - Anul XVII, nr. 238 (5143)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cum îţi poţi da seama dacă cineva minte sau spune adevărul

Domeniu de eternă fascinaţie pentru oamenii de ştiinţă şi subiect pentru filme şi seriale de succes, comunicarea nonverbală poate fi înţeleasă de oricine, începând prin a urma câţiva paşi simpli.

 

În serialul american de succes "Lie to Me", profesorul Cal Lightman (interpretat de Tim Roth), împreună cu studenţii şi colegii lui, îşi dedică viaţa studiului asupra semnificaţiei expresiilor faciale şi a modului în care acestea corespund unor anumite emoţii. Descifrarea acestor expresii reprezintă un pas important în înţelegerea emoţiilor din spatele lor şi, implicit, în recunoaşterea unei minciuni.

Personajul principal al serialului este inspirat de celebrul profesor Paul Ekman, a cărui muncă de cercetare are ca obiectiv decodificarea emoţiilor prin "citirea" microexpresiilor faciale.

Editorii de la Huffington Post au realizat o listă cu şapte puncte-cheie de luat în calcul pentru "a citi" emoţiile unei persoane şi pentru a detecta o minciună:

- Studiază microexpresiile faciale. Sunt uşor de citit şi există mai multe resurse care te pot învăţa să le interpretezi în doar câteva ore, cum ar fi chiar site-ul personal al lui Ekman.

- Limbajul nonverbal este esenţial. Acordă o atenţie specială picioarelor interlocutorului. Joe Navaro, un fost interogator FBI, a menţionat în cartea lui, "What Every Body Knows", că primele lucruri pe care le verificau în calitate de interogatori erau picioarele. Orientarea acestora spre exterior ar putea însemna că persoana respectivă vrea să plece, în vreme ce picioarele aşezate confortabil ar putea arăta că vrea să rămână.

- Ascultă cu atenţie. Ceea ce spune interlocutorul şi felul în care o spune nu se potrivesc de fiecare dată. Este uşor să spui ceva diferit de ceea ce vrei să spui de fapt, dar felul în care o spunem ne dă adesea de gol adevărata intenţie.

- Investighează, dar urmează-ţi instinctul. Prima ta impresie, care apare înainte ca raţiunea să intervină şi să tulbure apele, este valoroasă. Ia mereu în considerare felul în care te-ai simţit la prima vedere a situaţiei. Chiar dacă până la urmă nu vei rămâne la  impresia respectivă, se poate dovedi o informaţie esenţială.

- Interesează-te de o a doua opinie. Varianta logică ar fi un prieten. De multe ori, când suntem implicaţi într-o situaţie, nu mai observăm faptele evidente. Părerea cuiva în care ai încredere şi care nu e direct implicat în caz poate fi un aspect hotărâtor.

- Recunoaşte-ţi limitele. Puterea de observaţie este la cel mai scăzut nivel atunci când eşti obosit. Conştientizează când eşti obosit şi alege să continui într-un moment mai potrivit.

- Menţine-ţi mintea şi spiritul ascuţite. Lucrează-ţi corpul, formează-ţi o alimentaţie corectă şi adaugă la dieta ta suplimente care pot ajuta memoria şi puterea de concentrare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cum îţi poţi da seama dacă cineva minte sau spune adevărul.
 Vizualizări articol: 659 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cum îţi poţi da seama dacă cineva minte sau spune adevărul0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei