Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 6 oct 2012 - Anul XVII, nr. 234 (5139)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Formulă de calcul

Cercetătorii au enunţat şansele fiecărei femei de a rămâne gravidă

Oamenii de ştiinţă au enunţat formula cu şansele fiecărei femei de a rămâne gravidă. Aceasta combină informaţii despre scăderea fertilităţii odată cu vârsta împreună cu timpul de încercare de a forma o familie.

De exemplu, cercetătorii au stabilit că o femeie sănătoasă de 25 de ani, care a încercat să rămână gravidă în ultimele şase luni, are 15 la sută şanse să fie gravidă în următoarea lună, informează Daily Mail.

La 30 de ani, şansele scad la 13 la sută, iar la 35 de ani, acestea ajung să fie sub 10 la sută.

O femeie de 40 de ani care a încercat să rămână gravidă în ultimele şase luni are cinci la sută şanse să i se îndeplinească visul în următoarea lună.

Calculele indică faptul că o femeie de 25 de ani care a încercat să aibă un copil în ultimele 13 luni are sub 10 la sută şanse să rămână gravidă.

Conform cercetătorilor, cei care vor să-şi întemeieze o familie ar trebui să aibă un an de încercări până să apeleze la ajutorul doctorului, dar acest lucru este influenţat şi de vârsta lor.

Profesorul Geraldine Hartshorne a dat câteva sfaturi cuplurilor care vor să aibă un copil. "Oamenii sunt jenaţi şi supăraţi şi nu vor să apeleze la doctor. Bărbaţii de obicei sunt şi mai reticenţi. Cu cât timpul trece şi cei doi încearcă să-şi întemeieze o familie încep să fie stresaţi şi afectaţi iar aceste lucruri îi influenţează negativ şi nu îşi mai doresc să facă sex. E greu să accepţi că ai o problemă şi îţi trebuie sfatul medicului, aşa că acest studiu îţi poate spune atunci când trebuie să te îngrijorezi", a spus el despre cercetarea oamenilor de ştiinţă de la Universitatea Warwick şi de la Şcoala Economică din Londra.

Ea a menţionat că există riscul de probleme de sănătate pentru copil dacă timpul de încercare de a avea unul este mare.

Geraldine Hartshorne a precizat că "fumatul sau faptul că ai probleme cu greutatea" nu sunt factori negativi determinanţi în conceperea unui copil, dar "un stil de viaţă sănătos creşte şansele ca sănătatea copilului să fie bună".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cercetătorii au enunţat şansele fiecărei femei de a rămâne gravidă.
 Vizualizări articol: 739 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cercetătorii au enunţat şansele fiecărei femei de a rămâne gravidă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei