Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 5 oct 2012 - Anul XVII, nr. 233 (5138)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

De când muncesc femeile

Arheologii au găsit în Austria rămăşiţele unei femei care contrazic părerile oamenilor de ştiinţă de până acum privind diviziunea muncii. Scheletul este al unei femei care avea între 45 şi 60 de ani atunci când a murit.

Corpul femeii datează din Epoca Bronzului iar pe locul în care a fost îngropată au fost găsite unelte care demonstrează că aceasta era un muncitor cu metale, informează Daily Mail.

O nicovală, ciocane şi mai multe podoabe mici pentru rochie au fost găsite lângă corpul femeii.

Oamenii de ştiinţă consideră că obiectele găsite lângă femeie confirmă că aceasta muncea cu metale, prima dovadă că femeile aveau astfel de îndeletniciri cu mii de ani în urmă.

Femeia ar fi trăit în Epoca Bronzului, care a început cu mai bine de 5.000 de ani în urmă şi care a marcat prima perioadă în care metalele erau folosite cu regularitate în fabricarea de unelte şi arme.

Directorul departamentului preistoric al Muzeului de Istorie Antică Austrian, Ernst Lauermann, a precizat concluziile descoperirii. "Era normal în perioada respectivă ca o persoană să fie îngropată cu obiectele pe care le folosea zilnic".

Alte 14 morminte găsite la Geitzendorf sunt cercetate de oamenii de ştiinţă ai muzeului.

Totuşi, oamenii de ştiinţă britanici s-au declaraţi circumspecţi privind concluziile austriecilor. "Nu ar trebui să presupunem că există o relaţie directă. Poate că tatăl ei lucra cu metalele sau poate chiar ea lucra", a spus Sue Hamilton de la Colegiul Universitar Londonez.

Şi Mike Pitts, editor al revistei britanice Arheologia, este pesimist privind descoperirea. "Câteodată obiectele relaţionează cu meseria celui îngropat, dar mai pot fi acolo şi pentru că aşa arăta bine mormântul în opinia rudelor şi nu aparţineau neapărat decedatului", a spus el.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului De când muncesc femeile.
 Vizualizări articol: 528 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
De când muncesc femeile0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei