Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 7 aug 2012 - Anul XVII, nr. 182 (5087)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Strategii pentru a menţine alimentele foarte proaspete

 

Cea mai bună mâncare se prepară din alimente proaspete. Dar pentru a mânca alimente proaspete nu este suficient să le cumpăraţi de pe plan local - ci să ştiţi să le păstraţi după ce le aduceţi acasă, potrivit huffingtonpost.com.

Cei mai mulţi dintre noi risipim mai multă mâncare decât vrem să recunoaştem. De exemplu, populaţia din Statele Unite ale Americii risipeşte zilnic suficientă mâncare pentru a umple un stadion cu o capacitate de 90.000 de locuri.

Strategii pentru menţinerea alimentelor proaspete, dar şi pentru limitarea risipei şi sporirea gustului acestora:

- Nu toate fructele trebuie ţinute la frigider

De cele mai multe ori este bine să păstraţi fructele şi legumele la frigider. Totuşi, pentru a fi păstrate în condiţii optime, fructele tropicale precum bananele, kiwi şi mango trebuie ţinute în camere răcoroase.

- Fructele de pădure şi oţetul

Clătiţi fructele de pădure cu apă şi puţin oţet înainte de a le depozita în frigider. Nu adăugaţi însă prea mult oţet dacă nu vreţi să aveţi o surpriză neplăcută atunci când vine vremea să le mâncaţi.

- Cumpăraţi alimente produse local

Este evident că alimentele produse local sunt mai proaspete decât fructele şi legumele care au ajuns în supermarket după ce au fost transportate pe distanţe lungi.

- Depozitaţi carnea şi peştele pe raftul cel mai apropiat de congelator

Vreţi să menţineţi cât mai mult posibil prospeţimea cărnii şi peştelui fără a le îngheţa? Depozitaţi carnea şi peştele pe raftul cel mai apropiat de congelator - unde este cel mai rece loc din frigider - pentru a le menţine proaspete.

- Nu sufocaţi produsele

Nu lăsaţi fructele şi legumele în caserole sau pungi închise. Fructele şi legumele trebuie să respire pentru a-şi putea păstra prospeţimea, deci asiguraţi-vă că nu aţi strâns prea tare punga şi nu aţi închis ermetic caserola în care sunt depozitate.

- Brânza

Păstrarea diferitelor tipuri de brânză poate fi dificilă, dar există o regulă simplă pentru a menţine acest produs proaspăt. Cu cât brânza este mai umedă, cu atât va atrage mai mult mucegai. Brânza uscată, precum parmezanul, poate fi păstrată mai mult timp, în timp ce brânza de vaci şi mozzarella trebuie consumate mai repede după ce au fost depozitate în frigider.

- Menţinerea nivelului optim de umiditate

Trebuie să menţineţi un nivel optim de umiditate pentru fructe, legume, carne şi brânză, dar în special pentru salata verde. Una dintre tehnicile care au dat rezultate pozitive presupune clătirea salatei şi învelirea acesteia într-un prosop de hârtie, fiind apoi introdusă într-o pungă de plastic şi depozitată în frigider.

- Revitalizarea legumelor

Când legumele dumneavoastră şi-au pierdut luciul, încercaţi să le puneţi pentru câteva minute într-un vas cu apă şi gheaţă.

- Nu depozitaţi cartofii în frigider

Depozitaţi cartofii într-un loc uscat şi rece.

- Ierburile aromate pot fi depozitate în frigider

Puteţi păstra proaspete aceste preţioase ierburi depozitându-le în frigider. Puneţi-le în pungi care se închid cu fermoar şi le puteţi păstra în frigider chiar şi peste o lună.

- Folosiţi sucul de lămâie şi cel de lămâie verde pentru împrospătare

Avocado şi merele sunt faimoase pentru faptul că pulpa lor se oxidează. Adăugaţi puţin suc de lămâie sau de lămâie verde peste pulpa fructului de avocado şi a mărului pentru a le menţine proaspete.

- Îmbăiaţi cartofii tăiaţi

Pentru a menţine prospeţimea cartofilor tăiaţi, puneţi-i imediat în apă pentru a preveni oxidarea. Astfel veţi avea cartofi proaspeţi chiar până când îi gătiţi sau îi folosiţi la salată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Strategii pentru a menţine alimentele foarte proaspete.
 Vizualizări articol: 1358 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Strategii pentru a menţine alimentele foarte proaspete3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei