Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 23 iun 2012 - Anul XVII, nr. 144 (5049)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Doar 46% dintre tinerii care au avut relaţii sexuale ocazionale au folosit mereu prezervativ

 

Aproape 70% dintre tineri afirmă că au utilizat prezervativ la primul contact sexual, însă doar 46% dintre cei care au avut relaţii sexuale ocazionale au folosit întotdeauna un prezervativ, rezultă dintr-un studiu prezentat joi de Fundaţia Tineri pentru Tineri.
Datele studiului arată că debutul în viaţa sexuală se realizează, în medie, la vârsta de 16-17 ani (17,5 ani la fete şi 16,1 ani la băieţi), două treimi dintre tineri definind primul contact sexual "ca fiind cu un/o iubit(ă)".

În ceea ce priveşte durata relaţiilor cu partenerii de la primul contact sexual, pentru 43% dintre respondenţi au spus că actul sexual are loc, în general, după câteva luni.

"Printr-o analiză comparativă a datelor existente, se poate remarca faptul că utilizarea metodelor moderne de contracepţie este în creştere, însă procentul actual de utilizare nu este unul suficient. Aşadar, în 1999, 40,2% dintre bărbaţi şi 28% dintre femei declarau că au utilizat o metodă modernă de contracepţie la primul contact sexual. În 2004, 64,6% dintre bărbaţi şi 44,7% dintre femei utilizaseră contracepţia modernă la debutul în viaţa sexuală", arată iniţiatorii studiului.

Cele mai recente date (2011) arată că 67,8% dintre tineri au utilizat un prezervativ la primul contact sexual, principalele motive pentru care apelează la această metodă de protecţie fiind evitarea sarcinii (inovcată de 70,3%), prevenirea unei infecţii cu transmitere sexuală (49,9%), neîncredere în partener (18%) şi dorinţa partenerului (4,3%).

În acelaşi timp, tinerii care nu au folosit prezervativul justifică acest comportament prin faptul că acel contact sexual a fost neprevăzut (36%) sau prin încrederea în partener (28%).

Cele mai recente date arată că trei sferturi dintre tineri au avut contact sexual cu un singur partener, în ultimele trei luni.

"Îngrijorător este că doar 46% dintre tinerii care au avut relaţii sexuale ocazionale au folosit întotdeauna un prezervativ în timpul acestor contacte", mai spun iniţiatorii studiului.

Potrivit sursei citate, în 2009, la nivel european, 28% dintre tineri nu au vorbit cu primul lor partener sexual despre contracepţie, înainte de a avea raporturi sexuale pentru prima oară. Acest procent creşte la 35% când vine vorba de partenerul sau partenera curent(ă).

Dintre cei care nu au discutat cu partenerul(a), 16% au declarat că sunt prea "stânjeniţi" şi alţi 16% au presupus că partenerii se ocupaseră de contracepţie.

În prezent, trei sferturi dintre tinerii români au declarat că au discutat cu partenerul despre folosirea prezervativului, iar aproape jumătate dintre ei (47,4%) spun că a existat cel puţin un caz în care partenerul a cerut folosirea prezervativului. Dintre respondenţii cărora li s-a solicitat asta, 18,2% au refuzat să folosească prezervativul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doar 46% dintre tinerii care au avut relaţii sexuale ocazionale au folosit mereu prezervativ.
 Vizualizări articol: 358 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Doar 46% dintre tinerii care au avut relaţii sexuale ocazionale au folosit mereu prezervativ0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei