Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 16 iun 2012 - Anul XVII, nr. 138 (5043)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cercetătorii japonezi pot prezice succesul sau eşecul de box office al unui film

 

Cercetătorii japonezi au alcătuit un model matematic capabil să prezică succesul sau eşecul de box office al unui film, se afirmă într-un studiu publicat vineri în revista New Journal of Physics, informează AFP.

Cercetătorii de la Departamentul de matematici aplicate şi de fizică de la Universitatea Tottori din Japonia au folosit datele despre cheltuielile zilnice de publicitate pentru 25 de filme lansate în cinematografele nipone, precum "Avatar" de James Cameron - lider în box office-ul mondial, cu încasări de 2,78 miliarde de dolari -, "Da Vinci Code" de Ron Howard, "Piraţii din Caraibe: La capătul lumii" şi "Omul-păianjen 3".

Pentru a alcătui acest model, ei au ţinut cont şi de "zvonurile" care apar înainte de lansarea fiecărui film, dar şi de numărul de postări (referitoare la filmele analizate) apărute pe reţelele de socializare.

Cercetătorii au calculat astfel probabilitatea pentru un individ de a merge să vadă un anumit film într-un cinematograf japonez.

Potrivit savanţilor niponi, rezultatele, sub formă grafică, corespund încăsărilor reale realizate de acele filme, iar acest fapt i-a făcut să creadă că modelul matematic creat de ei poate să ofere un indiciu destul de bun în privinţa succesului de casă al unui film, chiar înainte de lansarea acestuia.

Ei consideră că modelul lor poate fi aplicat şi pe alte pieţe comerciale, precum muzica online, băuturile gazoase şi evenimentele locale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cercetătorii japonezi pot prezice succesul sau eşecul de box office al unui film.
 Vizualizări articol: 531 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cercetătorii japonezi pot prezice succesul sau eşecul de box office al unui film0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei